Haberler

Uzunköprü'nün Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü'nün kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü'nün kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, ordusu olmayan, limanları zapt edilmiş, işgal altındaki bir milletin destanı ile kurtuluş ve zaferlerin kutlandığını belirtti.

Bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınan Türk milletinin direnme hakkını kullanarak cevabını verdiğini ifade eden Bircan, şunları kaydetti:

"Bir halkın direnme hakkını, hukukunu hesap etmeyenler yanılmaya mahkumdur. Hesap edemedikleri bir diğer etken de yüzyıllarda bir çıkabilecek bir liderin, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin içinden çıkmasıydı.

Büyük mücadeleler vererek kazandığımız, Atatürk ve silah arkadaşlarının armağanı özgürlük ve demokrasimizin teminatı cumhuriyetimizi ve onun kazanımlarını hiç kimselere teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği ve ülkemizin aydınlık yarınları için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yorulmayacağız, yılmayacağız"

-Milletvekili Gaytancıoğlu

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da Ulu Önder Atatürk'ün, şehit ve gazilerin emaneti güzel topraklara sahip çıkmanın en kutsal görev olduğunu belirtti.

Bundan 94 yıl önce Uzunköprü'de kahramanlık destanının yazıldığını ifade eden Gaytancıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"94 yıl önce yazılan kahramanlık destanının bir parçası olarak canını, tüm varlığını ortaya koyarak Uzunköprü ilçemizi düşman işgalinden kurtaran atalarımızın verdikleri bu onurlu mücadeleyi, yazdıkları destanı bugün bir kez daha yüreklerimizde hissediyor, bizlere bıraktıkları mirasa canla, başla sahip çıkmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Uzunköprü İlçemizin Kurutuluş Gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum"

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Okan Gaytancıoğlu Erdin Bircan Uzunköprü Politika Güncel Haberler

title