Haberler

Hüseyin Üzmez'in Çocukları Babalarının Mirasını Reddetti

Güncelleme:

7 yıl önce kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 16 yıl hapis cezası alan ve 3 ay önce hayatını kaybeden Üzmez'in iki oğlu, babalarının mirasını istemedi.

Bursa'da 7 yıl önce küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kalbine yenik düşerek hayatını kaybeden yazar Hüseyin Üzmez'in iki oğlu, babalarının mirasını reddetti.

BERAAT ETMİŞTİ ANCAK YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Mudanya'da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkum edildiği 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, aynı davada beraat etti ancak Yargıtay'ın, "Ceza verilmesi gerekir" diyerek kararı bozması üzerine "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.

3 AY ÖNCE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yazar Üzmez, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde rahatsızlıkları sebebiyle daha rahat bir tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olan İstanbul Metris Cezaevi'ne sevk edildi. Cezaevi savcılığı, ilerleyen yaşı ve mevcut sağlık problemleri sebebiyle Üzmez'in re'sen tahliyesine karar verdi. Geçen Ramazan Bayramı'nı Ankara'da yaşayan oğlunun yanında geçiren Üzmez, rahatsızlığının artması sebebiyle yaşlı bakımevinden Ankara'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Üzmez buradaki tüm tedavisine rağmen 3 ay önce kalbine yenik düştü.

İKİ OĞLU DA MİRASI REDDETTİ

Hayatını kaybeden Üzmez'in iki oğlu, avukatları aracılığı ile babalarının mirasının reddini talep etti. İki kardeşin istediğini yerinde bulan Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi, A.Ü. ve M.F.Ü.'nün babalarının mirasından reddedilmesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Mudanya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

10Mobil-IOS:

Bu çocuklardan adamlığı öğrenin akp

27
27
yanıtYanıtla
sincanlı:

bence bilalin vakfına bağaşlasın nasıl olsa haram paralar kul ve yetim hakları hepsi orda toplanıyor. Bilal de filosuna bir gemicik daha katar ne olacak yani

39
9
yanıtYanıtla
güneş26:

ÜZMEZE YAPILANLAR HAKSIZLIK VE KUMPAS. . . . . . . ALLAH RAHMET EYLESİN ÜZMEZ ABİ. . . . . . . . . .

14
33
yanıtYanıtla
tremula:

Üzmez''in yaptığını tasvip etmiyorum. ama ağaoğlu yapınca niye herkes gülüp geçiyor?

46
1
yanıtYanıtla
bagriyanikmobilWeb@haberler.com:

Niye adami elestiriyorsunuz geçen hafta bir hoca 7yaşindaki çocuklar evlenebilir deyince onu savunuyordunuz

30
12
yanıtYanıtla
Ayse SaglamMobil-ANDROID:

O iki Oguluda kararlarindan dolayi kutluyorum.Ben olsam Soy Ismimi dahi degistirirdim.

26
6
yanıtYanıtla
Mahir:

kimbilir belki de mal varlığından daha fazla borcu çıkmıştır, bu yüzden reddi miras yapmışlardır :)

25
6
yanıtYanıtla
YANLIŞ:

BABANIZA SAYGINIZ OLSUN ONU ÖTEKİLEŞTİREMEZSİNİZ

15
14
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

ADAMA İFTİRA ATTILAR O KARAKTERDE VE KİŞİLİKTE BİRİ ASLA DEĞİL DOĞRULARI KİMSEDEN KORKMADAN SÖYLEDİĞİ İÇİN BİRİLERİNİN İŞİNE GELMEDİ HASAN MEZARCI GİBİ KAFAYI YEDİRDİLER ALLAH RAHMET EYLESİN

4
23
yanıtYanıtla
esnaf21 Mobil-ANDROID:

hak eden cezayı alır cocuklari babasınin ne mal olduğunu bildilerki mirası kabul etmediler helal olsun

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title