Haberler

Üzmez'in Avukatı Ağır Cezalık Oldu

İstanbul Barosu Avukatlarından Bülent Demir Hakkında, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Dava Açıldı.

Bursa'da, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez ile mağdur B.Ç'nin vekaletini alan ve duruşmalara Üzmez'in vekaletiyle katılan İstanbul Barosu avukatlarından Bülent Demir hakkında, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Avukat Bülent Demir, duruşma sonrası fotoğrafını çeken bir gazeteciye yumruk savurdu. Gazeteci Osman Akın, Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa'da 2008 yılında B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Hüseyin Üzmez'in yargılaması devam ederken; hem sanık Hüseyin Üzmez'in hem de mağdur B.Ç.'nin savunmasını yapmak için yasalara aykırı olarak vekaletlerini alan Avukat Bülent Demir hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bursa Barosu Çocuk Hukuku Komisyonu tarafından savcılığa yapılan şikayetin ardından, avukat Bülent Demir hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Vekaletini aldığı sanık Hüseyin Üzmez ile konuştuktan sonra mağdur olan B.Ç. ile koruma altına alındığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görüşme yaptığı öne sürülen Avukat Bülent Demir'in yargılanmasına dün devam edildi.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanık Bülent Demir, ifadesinde suçsuz olduğunu söyledi. Olayın ortaya çıkmasından sonra Hüseyin Üzmez'in eşinin kendisinden yardım istediğini söyleyen Demir, "Benden eşini savunmamı istedi. Ben de kendisine, 'Mağdur ile konuşmam gerekiyor. Gerçekten eşin mağdur ise ancak onu savunurum' dedim. Bu nedenle yurda gidip B.Ç. ile görüştüm. Sonra, davayı kabul ettim. Bu arada, B.Ç'nin ailesi de kızlarını savunmam için haberim olmadan benim adıma vekalet çıkartmış. Ben bilerek iki tarafın da vekaletini almadım. Zaten, B.Ç'nin vekaletini de dosyaya sunmadım" dedi.

Mahkeme heyeti, mağdur B.Ç.'nin annesi Livaze Ç., ile baba Bekir Ç.'nin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

GAZETECİYE YUMRUK SAVURDU

Dava sonrasında adliyeden çıkan avukat Bülent Demir, bu sırada fotoğrafını çekip kendisiyle konuşmak isteyen bir gazeteciye sinirlenip yumruk vurmak isterken dengesini kaybedip düştü. Avukat Bülent Demir polisler tarafından sakinleştirildi. Yumruklu saldırıya uğrayan İHA Muhabiri Osman Akın, Demir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title