Haberler

Uzman isim TSK'nın operasyonunu değerlendirdi: Dünyada ancak dört beş ülkenin yapabileceği bir harekat

Güncelleme:

MSB, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı düzenledi. Türkiye yönelik saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelerin ateş altında bırakıldığı operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "İran sınırından, Akdeniz'e kadar bölge hapsedilmiş durumda. Dünyada ancak dört beş ülkenin yapabileceği bir harekat. Eş zamanlı bir hava harekatı icra edilmekte. İçeriye 160 km girmişler" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırının ardından Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" düzenledi.

ÜLKEMİZE SALDIRILARDA ÜS OLARAK KULLANILAN BÖLGELER HEDEF ALINDI

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi; "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

Uzman isim TSK'nın operasyonunu değerlendirdi: Dünyada ancak dört beş ülkenin yapabileceği bir harekatProf. Dr. Mesut Hakkı Caşın.

"TRUMP'IN SÖZ VERDİĞİ GİBİ ABD ASKERİNİN ÇEKİLMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, bu tarz bir harekatı dünyada sayılı ülkelerin yapabileceğini belirterek şunları söyledi; "Trump'ın söz verdiği gibi ABD askerinin çekilmediğini görüyoruz. Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarının boşaltılmadığını görüyoruz. İran sınırından, Akdeniz'e kadar bölge hapsedilmiş durumda. Dünyada ancak dört beş ülkenin yapabileceği bir harekat. Eş zamanlı bir hava harekatı icra edilmekte. İçeriye 160 km girmişler. İstanbul'a yapılan bu saldırı uluslararası toplum tarafından reddedildi. Türkiye'nin Hristiyan ve Müslümanıyla bütün olduğu görüldü. Bence bomba ellerinde patladı. Buradan Yunanistan'a sesleniyorum; Görün Türkler nasıl geliyor. Türkiye, 7-24 bu tür operasyonlar yapabilir. Siyasi iradeyle ordunun birlikte olduğunu görüyoruz. Başkalarının yaptığı gibi sivilleri katleden bombalar atılmıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Mesut Hakkı Caşın Operasyon Suriye TSK Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500

Yorumlar (17)

Nazlı Muhip:

Ya kardeşim ne var bu kadar abartacak anlamıyorum.

44
233
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Bilgin yok fikrin var, konunun uzmanı mısın?

yanıt51
yanıt13
Nazlı Muhip:

Halil senin bilgin varsa söylesene kaç terörist öldürülmüş. Önce ki operasyonlarda sayı verilirdi. Şimdi sayı falan verilmiyor. Benim bilgim yok senin varsa aydınlat.

yanıt8
yanıt52
Bilir Kişi:

Asıl ne demek istediğini söylesene şurada nazlı isimli şahıs. Seçim çalışması bunlar desene hadi, korkma çekinme söyle ya… vatansızlar!

yanıt54
yanıt13
Ercan Ercan:

Sizin siyasi emelleriniz ülke menfaatlerinin önünde geldiğini biliyoruzz ağlama. Tüğrklüğünü yitirip laikfransız olmuş mankurtlaşmış kişi...

yanıt36
yanıt15
Murat Kılıç:

Nazlı çok acıyor değil mi. Her terörist geberdikçe sen dahada kudurucan

yanıt73
yanıt17
Nazlı Muhip:

Ercan sen ülke menfaatlerinin ne olduğunu çok mu iyi biliyorsun. Bakan milletvekili falan mısın? Biraz kafanız bassa kaç terörist öldürülmüş sorgularsiniz. Hic terörist öldürülmesiyle de bunun bu kadar abartılmış olması bu ülkeyi rezil eder bunu da anlarsınız ama boşsunuz.

yanıt19
yanıt135
Abdullah :

Bu arada demek oluyorki karşı taraf çok güçlü ancak dünyada dört ülke baş edebiliyor

15
46
yanıtYanıtla
Abdullah :

hala hala bizim komşu ülkelerde kim öyle güçlüdür dünyada ancak dört ülke bunu yapabiliyor bu ülkenin ismi nedir acaba

22
35
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Hükümet bombalıyor çok iyi takdir ediyoruz ama Suriyeli ve diyer yabancılari para veriyoz besliyoz çok çocuk yapsalarda kovmayiz diyor bu nasıl milliyetçilik Türkiye bizim deyil yabancilarin ozaman

19
29
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title