Haberler

Uzman Çavuşu Silah Arkadaşı Öldürmüş

Güncelleme:

Van Gölü kıyısında cesedi bulunan Uzman Çavuş Alpay Maral'ın cinayet şüphelisi olarak Çavuş Murat Yazıcı ile birlikte 2 kişi yakalandı.

Van'da otomobil alacağını söyledikten sonra akibetinden haber alınamayan, 3 hafta sonra Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 33 yaşındaki Uzman Çavuş Alpay Maral'ın cinayet şüphelisi olarak Uzman Çavuş Murat Yazıcı ile birlikte 2 kişi yakalandı. Silah arkadaşı Maral'ı öldürdüğü iddiasıyla Yazıcı'nın tutuklandığı belirtildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda görev yaparken 8 Mayıs'ta birliğinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Uzman Çavuş Alpay Maral'ın cep telefonu Edremit İlçesi'nde, cesedi, 26 Mayıs 2013 tarihinde Gevaş İlçesi'nin Kapan Mevkii'nde silahla vurulmuş halde bulundu. Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, teknik takip sonucu 2 kişiyi gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Gözaltına alınanlardan birinin uzman çavuş Murat Yazıcı olduğu ve suçunu itraf ettiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"Van İlimiz, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda görevli kayıp Uzman Çavuş Alpay Maral'ın cesedi 26.05.2013 tarihinde Gevaş ilçesi Van Gölü sahilinde bulunmuştur. Yapılan incelemede cesedin ateşli silahla öldürülüp, ellerinin taşa iple bağlanarak Van Gölüne atıldığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmalar sonucunda; İki Şahıs Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan uzman çavuş olayı itiraf etmiş ve Kasten Adam Öldürme fiilini gerçekleştirdiği gerekçesiyle çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır."

Polisin yaptığı araştırmada Uzman Çavuş Alpay Maral ile Uzman Çavuş Murat Yazıcı'nın

bir araçla gittikleri Gevaş İlçesi'nde bir süre içki içtikleri; daha sonra bir konuda tartıştıkları birbirlerine beylik tabancalarını çektikleri ifade edildi. Yazıcı'nın bu tartışma sonunda Uzman Çavuş Alpay Maral'ı öldürdüğü kaydedildi. Mahkemeye sevk edilen Yazıcı'nın yanındaki sivil şüphelinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Emniyet Müdürlüğü Murat Yazıcı Van Gölü Gevaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title