Haberler

Uygur Türklerine yapılan zulüm fotoğraflarla sergilendi

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm düzenlenen bir fotoğraf sergisiyle gözler önüne serildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm düzenlenen bir fotoğraf sergisiyle gözler önüne serildi.

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan Çin zulmünü kamuoyuyla paylaşmak için Edremit Türk Ocağı Temsilciliği ve Ayvalık üyeleri ile birlikte Ayvalık Belediyesi'ne ait Eski Hal Bahçesi'nde fotoğraf sergisi düzenlendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği sergide Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yaptığı zulüm ve vahşet gözler önüne serildi. Edremit Türk Ocağı Başkanı Mehmet Özkeleş, TÜRKAV Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Kemal Doğrul, Araştırmacı-yazar Kemal Girgin öncülüğünde gerçekleşen sergide yer alan fotoğraflar, sergiyi gezenlerin yüreklerini dağladı.

Yoğun ilgi gören sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Türk Ocağı Başkanı Mehmet Özkeleş, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan Çin zulmünün bütün insafsızlığıyla sürdüğünü belirterek, "Bu durumu kamuoyuyla paylaşmak için bugün burada bu sergiyi açtık. Yaşanılan tüyler ürpertici vahşetin en hafif halini halkımıza aktarırken bile sergimizi ziyaret edenlerin büyük bir üzüntüye kapıldıklarını gördük. Yüce Allah'tan bu vahşetin bir an önce sona ermesini ve akan kanların durmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Balıkesir Ayvalık Uygur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title