Haberler

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Devam Ediyor

Güncelleme:

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'nın üstlenici kurum olarak sürdürdüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri devam ediyor.

Artvin İş-Kur'un düzenlediği ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'nın üstlenici kurum olarak ABİGEM- Trabzon uzmanlarıyla gerçekleştirmekte olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, ATSO toplantı salonunda 11 Kasım 2013 tarihinde başladı.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM-Trabzon) İş Geliştirme Müdürü Uzman Ali Rıza Kul tarafından; Etkili İletişim teknikleri, İşletme Kuruluşu, Girişimcilik, Muhasebe ve bilânço analizleri, Finans, İş planı gibi birçok konu başlıklarıyla, 25 katılımcıya verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 9 gün sürecek.

İlki 04 Kasım 2013 tarihinde ABİGEM Direktörü ve İş Geliştirme Uzmanı Yunus Emre Katrancı tarafından Borçka'da başlatılan eğitimlerin, 11- 21 Kasım 2013 tarihlerinde Artvin merkez ayağı tamamlanacak. 18 Kasım'da Arhavi, 25 Kasım 2013'de ise Şavşat'ta başlayacak "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimleri 9'ar gün sürecek.

Eğitime katılan Girişimci adayları, aldıkları "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" ile kendi işlerini kurduktan sonra, hazırladıkları İş Planı'nı KOSGEB değerlendirme kuruluna sunabilecekler. Kabul gören iş projeleri, girişimcilik desteklerinden faydalanabilecek.

KOSGEB tarafından KOBİ'lere verilen destekler kapsamında uygulamada olan Girşimcilik Desteği ile yeni girişimciler ve girşimcilik eğitimi aldıktan sonra başka bir iş kolunda yeni bir işletme ile faaliyete başlayan faal iş sahipleri; 30 bin TL hibe ve 70 bin TL teminata dayalı 2 yıl ödemesiz sıfır faizli destekten faydalanabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Trabzon Artvin Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title