Haberler

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifika Töreni

Güncelleme:

NİLKADER ve KOSGEB'in ortak projesi olan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin katılımcıları dün sertifikalarına kavuştu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan bayan girişimciler dün saat 13.30'da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde yapılan törende sertifikalarına kavuştular. Sertifika töreni yanı sıra NİLKADER 'in üçüncü yıldönümü için pasta kesimi yapıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş programa katılan tüm bayanlara karanfil hediye etti.

Programda kürsüye çıkan NİLKADER Başkanı Devrim Kosova Hasırcı; "Bugün dünya kadınlar günü olması sebebiyle tüm dünya ile bugünü kutluyor olmamız büyük bir anlam. Bizim derneğimizin üçüncü kuruluş yıldönümü olması da ayrı bir anlam ifade ediyor. Burada 30 tane genç girişimci ve geleceğe dair hayalleri olan arkadaşlarımızın sertifika alıyor olmaları ayrı bir anlam taşıyor. Bu üçünün bir araya gelmesi bizim tarafımızdan çok büyük bir mutluluk sebebi. Bunların dışında, doğum gününün, dünya kadınlar gününün dışında bugün Türkiye'de KOSGEB Girişimcilik eğitimiyle birlikte 3 binin üzerinde hanım iş dünyasında ve artık kendi işlerinin sahibi. Buradaki 30 hanım arkadaşımın da bu 3 bin kişinin içinde olacağını, hepsinin kendi işlerinin sahibi olacağını ve hem ülkemiz ekonomisine hem de yaşadıkları sosyal hayata katacakları değer açısından da bu eğitimin tam bir vuruş noktası olduğunu düşünüyorum. Destek verdikleri için KOSGEB Bursa bölge müdürlüğüne, değerli hocamız Tülin hanıma ve tüm katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNCE İNANMAK LAZIM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün dünya kadınlar günü. Kadının önemi ve değeri bir güne sıkıştırılmaz ama ben dünya kadınlar gününüzü de tebrik ediyorum. Şunu da yeni öğrendim, bugün kuruluşunuzun üçüncü yıldönümüymüş. Hayırlı uğurlu olsun, NİLKADER marifetiyle daha birçok hayırlı projeye, hayırlı çalışmaya imza atmanızı temenni ediyorum. Kaymakam bey ile daha önce bir toplantınıza katılmış ve fikirlerimizi ifade etmiştik. Kararlı olmanın, azimli ve gayretli olmanın, dayanıklı olmanın, hayata dair hedeflerinizin olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bana göre bugünkü gençliğin en büyük problemlerinden bir tanesi belirli hedefler peşinde koşmadan, maalesef biraz karambole yaşama hastalığı var toplumumuzda diye düşünüyorum. Gerçekten hedefleriniz olması lazım.

Her şeyden önce inanmak gerekir. Başarmak inanmanın yarısıdır diye bir laf vardır. Başka kötü örneklere bakarak karamsarlıklarla bu iş olmaz, bu iş gitmez diye düşünerek başlarsanız baştan kaybedersiniz. Öncelikle inanmak ve çok çalışmak gerekir. Ehliyet tek başına hiçbir anlam ifade etmez. Çünkü arabayı ehliyet kullanmaz. Ama ehliyetsiz de araba kullanılmaz. Siz çok önemli bir eğitim aldınız ve sonucunda da bu işin ehliyeti olan bir sertifika aldınız. Burada eğitim alan kardeşlerimizin başarılarını görmeyi ümit ediyorum" açıklamalarında bulundu.

PROJE 300 KİŞİYE ULAŞABİLECEK POTANSİYELDE

Kaymakam Aziz İnci ise, "Ben önce 8 Mart dünya kadınlar gününüzü kutluyorum. Keşke bütün kutlamalar, bütün törenler böyle olsa. Çok hareketli ve çok verimli bir tören olduğunu düşünüyorum. Bu bir törenden ziyade bir ailenin mutlu günü gibi, o kadar güzel o kadar anlamlı. Aynı zaman da NİLKADER 'in de kuruluş yıldönümü. Sizi yürekten kutluyorum. Her şey o kadar birbirini tamamlıyor, o kadar güzel ki inşallah bu projenin bu çalışmanın sonucu da arzu ettiğiniz gibi o kadar verimli, o kadar başarılı ve o kadar devamlı olur. Biz sizlere güveniyoruz. İnegöl'e de çok güveniyoruz. Bugün 30 kişi olarak yola çıkıyorsunuz, ben bu sayının 300 e çok kolay ulaşabileceğini, yani kolay derken potansiyele güvenerek söylüyorum bunu, girişimci üretken hanımlara güvenerek söylüyorum. Bunun 300 e de ulaşabileceğini düşünüyorum.

Zaten konunun uzmanı da burada, onların yanında bu gibi detaylara girmek istemiyorum ama biliyorsunuz bizim nüfusumuza, potansiyelimize, iş hacmimize göre Türkiye'de girişimci sayısı, işletme sayısı yeterli değil. Hepimiz pekâlâ alacağımız eğitimlerle ve tecrübelerimizi de ekleyerek iyi bir girişimci olabiliriz. İşte ben KOSGEB'e ve Ahmet beyin şahsında KOSGEB'in tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Girişimci olmak isteyenlere adeta her şeyi sunuyorlar. Tabi ki belediyelerimiz, halk eğitim merkezlerimiz, milli eğitim kurumlarımız hepsi destekliyorlar ve sivil toplum olarak sizler destek veriyorsunuz. Burada alınan eğitim gerçekten çok önemli. Bunun ve bu sağlanan imkânın kıymetini bizler çok iyi biliyoruz. Ben bu projenin, bu çalışmanın verimli ve başarılı olması için iyi niyetlerimizin sizlerle olduğunu belirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİKTE SON 10 YILIN EN DÜŞÜK ORANINDAYIZ

KOSGEB Bursa Merkez Başkanı Ahmet Akdağ ise, "NİLKADER ile KOSGEB arasında imzalanan bir protokol ile hayat bulmuş olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde sizlerle birlikte olmaktan dolayı, hele böylesine bir gün olan hem dünya kadınlar günü hem de NİLKADER 'in de kuruluşunun üçüncü yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. TÜİK tarafından rutin manada açıklanan işsizlik rakamları oluyor. İki gün önce açıklanmış olan 2012 rakamlarına göre çok şükür son 10 yıl içindeki en düşük 9,2'ler seviyesine indik. Bir önceki yıl 9,8 seviyesindeydik.

Bakmış olduğunuzda kendinizi mukayese etmek istediğiniz ülkelere baktığınızda, Avrupa ülkelerine baktığınızda, bu rakamın çok daha yüksek olduğunu görüyorsunuz. Hemen yanı başımızdaki Yunanistan'da yüzde 27'ler seviyesinde. İspanya'da yüzde 26,7 seviyesinde. Hatta dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisinde yer bulan Fransa'da yüzde 10,4, İtalya'da yüzde 11,7 seviyesinde bir işsizliğin olduğunu bizler görüyoruz. Geldiğimiz noktayı özetleyebilmek için bu rakamları verdim ama bir şeyi gözden kaçırmamak lazım. 9,2 hala daha işsizlikle mücadele noktasında birçok şeyi yapmamız gerekiyor. Hala daha toplumumuzun çözüm bekleyen en temel, en kritik problemlerinden bir tanesi işsizlik. Başta işsizlik olmakla birlikte ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati bir işlevi olan girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini biz kurum olarak düşünüyoruz.

Bu yüzden de adına girişimcilik destek programı dediğimiz bir program yayınladık. Bu günlerde ikinci yılını geçmiş olduğumuz bir program bu. Bursa için söylemek gerekirse 4 binden fazla kişiyi bu tip eğitimlerden mezun ettiğimizi söyleyebilirim. Ve bunlar içerisinde de 400 e yakını işyerlerini kurdular, başarılı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Bizleri memnun eden gelişmelerden bir tanesi de Türkiye'de 1milyon 800 bin girişimci var. Bunlardan sadece 93 bini kadın girişimci. Yani oran olarak baktığınızda son derece küçük yüzde 6'larda bulunuyor.

Ama ne mutlu ki bizim programlarımıza katılmış olan kursiyerlerimize baktığınızda yüzde 52'ler mertebesi kadınlarımızdan oluşuyor. İş kurma noktasında da benzer başarıyı gösterdiklerini görüyoruz. Bu tabi Türk kadınının kendisine imkân verildiğinde neleri başarabileceğinin çok güzel bir örneğidir. Ben dolayısı ile hepinizi bir kez daha kutluyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Türkiye Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title