Haberler

Ustaosmanoğlu'nun yeğeninin bahsettiği kasette neler var? Cübbeli sessizliğini bozdu

Güncelleme:

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeninin kaset şantajına maruz çalan Cübbeli Ahmet Hoca, konuk olduğu canlı yayında hakkındaki iddialara yanıt verdi. Bir kaset olduğunu kabul eden Cübbeli, "Iraklı Şeyh Seyyid Muhammed Accan el Hadid çekmiş. Bundan 12-13 sene evvel ben Accan ile görüşürken. Kaset konusu belaltı değil" ifadelerine yer verdi.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni tarafından kasetle tehdit edilmesinin ardından Habertürk canlı yayınına konuk oldu.

Fatih Altaylı'nın "Hakkınızda tehdit, şantaj kampanyası başlatıldı. Hatta sizin şeyhinizin yeğeni, Saadettin Ustaosmanoğlu sizi tehdit etti, görüntüler var yayınlarım dedi" sözlerine yanıt veren Cübbeli, "Yok o değil. Millet onu yanlış anladı. Bu başka bir görüntü. Accan el Hadid denen adam ile 2009'da bu bana Kadirilik'den, Rufailik'den icazet verme şeyleri yazmış işte Cübbeli'ye icazet verdim hesabı yapmak için. Ama biz iyi niyetliyiz. Seyit meyit diye hürmet ediyorduk o zaman çok yardımlarda etmiştim, saf tarafım var.

"BELDEN AŞAĞISI VARSA ÇIKARTMAYAN MELUNDUR"

Ben daha önce onun hakkında bayağı bir duyum alınca insanlardan, cemaati 2006 yılında uyardım. Benim yanımda çok bulundu. Görüntülerimiz var, Suriye'ye gittik, kabir ziyaretinde bulunduk 5-10 kişi ile. Buna dikkat edelim dedim. Bu uyarıları yapmıştım. Sonra bizim Marifetçiler'in Cezayir olayı çıktı. Mahmut Efendi'nin resmini koydular. Sonra kendi isminin altına koydu. Dolu olaylar oldu. Bu olaylar üzerine Hadid bize kasetlerle ilgili şantaj yapıyor. Millet kasedi baldır bacak zannetti. Alakası yok. Belden aşağısı varsa çıkartmayan melundur, belden üstü de varsa çıkartmayan melundur. Kim nesi varsa çıkartsın. Çıkartsın ki rahat uyuyayım" değerlendirmesinde bulundu.

FATİH ALTAYLI: AMAN HOCAM BİZ GÖRMEYELİM

Cübbeli'nin bu açıklamalarının Fatih Altaylı esprili bir şekilde "Aman hocam biz görmeyelim" derken stüdyoda neşeli anlar yaşandı. Cübbeli ise bu yanıta "Senin görmene lüzum yok. Maalesef hocalar ve şeyhler daha çok izliyor, kusura bakma. Adam namussuz izliyor. Bir de bunu teşhir edelim diyor. Bunları boş verelim" sözleriyle karşılık verdi.

"BU ADAM ZATEN BUNU ŞANTAJ OLARAK TEKLİF ETMİŞTİ"

Öte yandan yayının ilerleyen dakikalarında cemaat içinde yaşanan gerginliğe bir kez daha değinen Cübbeli Ahmet, "Burada asıl mesele türbe meselesi. Yok benim kabrim türbe olur mu, sen şeyh mi olmak istiyorsun? bilmem ne. Mahmut Efendi'nin yaşı ile ilgili konular varmış. Bunların kayıtları varmış. Bu adam zaten bunu şantaj olarak teklif etmişti" ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

baklavacı çeto :

kaset belaltı değilmiş.tamam da belüstü olunca sakıncalı olmuyor mu efendi

91
140
yanıtYanıtla
West Hugo:

Hocama ıftara atan ıflah olmaz

113
97
yanıtYanıtla
Alt Tan:

Cübbeli başkasına yalan dolanla laf yetiştirip hakaret edip iftira atarsınya işte senin de başına bu gelir altaylıya dil dökersin.

47
82
yanıtYanıtla
Fatihan:

Nereni düzelteyim ki senin..

yanıt2
yanıt1
Alt Tan:

Cemaatlarden tarikatlardan bir hayır gelmez. Kuran ve peygamberimizin sünneti yeterli.

68
39
yanıtYanıtla
Fatihan:

Iyi o zaman toprak altından çıkan petrolü direk araba deposuna koy..bakalım neler oluyor

yanıt4
yanıt1
muhasebe muhasebe:

petrol örneği müthiş ama bunun gibilere petrolü direk içirsen de kafa düzelmez.sadece Kuran ve sünnet yeter diyenin hayatı nasıl acaba.

yanıt0
yanıt0
Alt Tan:

Bu ve bunun gibilerin peşinden gidilmemeli

44
28
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

bireysel suçları ifşa etmek hoş değil. toplumu ilgilendireni ise affetmemk lazım

54
8
yanıtYanıtla
Kemal gulec:

Seee naaar yoooo

40
18
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title