Haberler

Üst Düzey PKK'lılar Kıstırıldı

Güncelleme:

Tunceli'de gerçekleştirilen operasyonlarda kıstırılan PKK'lı gruplarda üst düzey yöneticiler de olduğu bilgisi geldi.

Tunceli'de gerçekleştirilen operasyonlarda kıstırılan PKK'lı gruplarda üst düzey yöneticiler de olduğu bilgisi geldi.

5 BOMBA DÜZENEĞİ İMHA EDİLDİ

Tunceli'de, bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için dün başlatılan hava destekli operasyon genişletilerek sürdürülüyor. Ormanlık alana kaçıp izlerini kaybettirmek isteyen PKK'lıların, askerlerin yoluna tuzakladığı 5 bomba düzeneği imha edildi.

Tunceli'de 25 Eylül günü 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın saniyelerle kurtulduğu, 6 askerin şehit olduğu, 1 kadının da hayatını kaybettiği bombalı araçla saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yerlerinin tespit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

Yanlarında patlayıcılarla yeni eylem hazırlığında olduğu belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonu, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya komuta ediyor. Geçen ay PKK'lıların saldırısından saniyelerle kurtulan Tuğgeneral Metin Akkaya da operasyon bölgesinde sevk ve idare ediyor.

Bu sabah saatlerinde 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda kalkan çok sayıda Sikorsky helikopter operasyon bölgesine yeni timler bıraktı.

ÜST DÜZEY PKK'LILAR KISTIRILDI

Askeri yetkililer, operasyonların gerçekleştirildiği alanda yeni PKK'lı grupların tespit edildiğini, bu gruplar içinde çok üst düzey bazı PKK'lıların da bulunduğunu, bunun için operasyonların kapsam alanının genişletildiğini söyledi.

Geyiksuyu ve Düzpelik köyleri çevresine de çok sayıda birlik kaydırılarak PKK'lıların geçiş yolları kesilmeye çalışılırken güvenlik birimleri, Zergavut Ormanları'nda sıkışan PKK'lıların, Dinar Deresi Vadisi içine kaçmaya çalıştıkları ancak helikopterlerin yoğun bombardımanı ile bu yolların da engellendiği belirtti.

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre Özellikle Zergavut Ormanları bölgesinde çok sayıda sığınak gıda deposunun bulunarak imha edildi. Ayrıca birçok geçiş güzergahına döşenen, 5'ten fazla el yapımı bombalı tuzak da yine askerlerce tespit edilerek imha edildi. Bölgede sabah ve öğlen saatlerinde yoğun silah sesleri gelirken çatışmaların sonuçları hakkında şu ana kadar açıklama yapılmadı. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Akkaya Tunceli Eylül Politika Güncel Haberler

title