Haberler

Uşak-Chp'Li İnce'Den İlginç Sözler

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'önümüzdeki Yıl Yapılacak Olan Seçim Türkiye'nin Son Seçimi Olacak. Türkiye'de Bir Daha Böyle Bir Seçim Olmayacak. Şimdiden Sonra Bu Ülkede Artık Futbol Federasyonu Yok, Tübitak Bitti. Üniversiteler, YÖK, Meslek Örgütleri ve Parlamento Bitti. Çankaya Bitti. Türkiye'de İki Tane Kurum Kaldı, Biri Cumhuriyet Halk Partisi Diğeri de Yüksek Yargı. Tek Başına İktidar Bir AKP Olduğunda, Türkiye'de Bundan Sonra Yapılacak Seçimler Irak'taki Baas Partisi'nin ve Suriye'de Hafız Esat ile Beşir Esat'ın Seçimlerine Benzer' Dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ''Önümüzdeki yıl yapılacak olan seçim Türkiye'nin son seçimi olacak. Türkiye'de bir daha böyle bir seçim olmayacak. Şimdiden sonra bu ülkede artık Futbol Federasyonu yok, TÜBİTAK bitti. Üniversiteler, YÖK, Meslek Örgütleri ve Parlamento bitti. Çankaya bitti. Türkiye'de iki tane kurum kaldı, biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri de Yüksek Yargı. Tek başına iktidar bir AKP olduğunda, Türkiye'de bundan sonra yapılacak seçimler Irak'taki Baas Partisi'nin ve Suriye'de Hafız Esat ile Beşir Esat'ın seçimlerine benzer' dedi.

Eğitim- Sen Uşak Şubesi tarafından Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansta CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ilginç değerlendirmelerde bulundu. CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Demirel, Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Hüseyin Aydın, çok sayıda sendika üyesi ve CHP'linin izlediği konferansta konuşan İnce, önümüzdeki seçimin Türkiye'nin son seçimi olduğunu iddia etti.

İnce, ''Önümüzdeki yıl yapılacak olan seçim Türkiye'nin son seçimi olacak. Türkiye'de bir daha böyle bir seçim olmayacak. Şimdiden sonra bu ülkede artık Futbol Federasyonu yok, TÜBİTAK bitti. Üniversiteler, YÖK, meslek örgütleri ve parlamento bitti. Çankaya bitti. Türkiye'de iki tane kurum kaldı, biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri de yüksek yargı. Tek başına iktidar bir AKP olduğunda Türkiye'de bundan sonra yapılacak seçimler Irak'taki Baas Partisi'nin ve Suriye'de Hafız Esat ile Beşir Esat'ın seçimlerine benzer. Artık özgür seçim kurulu, özgür hakim, özgür savcı olmaz ve Türkiye'de bu iş biter. Onun için hepimiz elbirliğiyle eleştirileri bir yıllığına bir kenara bırakarak Türkiye'yi kurtarmak için çalışalım. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir atta bir yiğidi kurtarır. Bir yiğitte vatanı kurtarır' dedi.

''Kayıkçının oğlu başbakansa, Kayseri'de uçak fabrikasındaki tornacının oğlu cumhurbaşkanıysa, bu CHP'nin sayesindedir' diyen İnce, şöyle devam etti:

''Eğer bazı kişiler bazı belli makamlardaysa bu CHP, Atatürk ve İsmet İnönü sayesindedir. Bunun kıymetini bilmek lazım. Ama ne yazıktır ki bu ülkede Cumhuriyeti kuranlarla Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin kesişim kümesi aynıdır. Cumhuriyeti kuranlar da, Cumhuriyeti yıkmak isteyenler de eğitimle başladı. Bu güzel ülkenin insanları nasıl oluyor da hala yolsuzluğu çekiyor. Nasıl olur da bu ülkenin insanları grizu patlamasını generallerin toplantısı ile bağlantı kurarak açıklıyor. Bu ülkede kerpiç evlerin altında depremde insanlarımız canını verirken Başbakan suçlu kerpici gösterir, bu ülkenin insanları da buna inanır. Bu ülkenin insanı 2010 yılında kerpiç altında can veriyorsa ve buna hala takdiri ilahi diyorsa eğitim sistemimizde bir yanlış var demektir. Başbakan Erdoğan, CHP bazı konularda Anayasa Mahkemesi'ne gittiği için 'Bunlar düzen partisi, statükocu, gerici bir parti' diyor. Bu ülkede bizim partimizi yeterince solcu ve demokrat olmamakla suçlayanlar 'AKP ne güzel yapıyor, askerleri sivil mahkemede yargılayacak, siz Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorsunuz' diyor. Askerleri sivil mahkemede yargılasın buna itirazımız yok. Ama AKP'nin bir kanun geçirdiğinden haberiniz var mı? RTÜK Başkanı Zahit Akman şu anda yargılanamaz. Deniz Feneri'nin baş sorumlularından birisini yargılamamak için özel kanun çıkardılar. Başbakanın izni olmadan RTÜK Başkanı Zahit Akman yargılanamaz. Başbakan bir taraftan demokrat olup ülkeyi özgürleştireceğim diyor, diğer taraftan böyle bir uygulama yapıyor. Bunda bir çelişki var.'

''BU NASIL HUKUK DEVLETİ'

CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay harcamalarını Sayıştay denetimi içine alacağını açıkladığını hatırlatırken, ''Sayıştay TBMM adına bu ülkenin harcamalarını kontrol eden bir kurumdur. Bizim itirazımız yok, Sayıştay denetlesin diyoruz ama kanunun içinde olandan kimsenin haberi yok. Başbakan diyor ki Genelkurmay'ın harcamalarını Sayıştay denetimine alacağız ama TOKİ, TMSF, Özelleştirme İdaresi, Spor Toto, Spor Loto'yu Sayıştay denetimi dışına çıkaracağız. Bu demokrasi mi, özgürlük mü. Bu hukuk devletimi mi? Bu ülkede yandaş medya bunların bir kısmını verip önemli kısmını vermiyor. Biz de bu gerçekleri bıkıp usanmadan anlatacağız' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title