Haberler

Urfalılar Malnütrisyon Taramasından Geçecek

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 'Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu' projesi kapsamında sağlık çadırı kuruldu.

Türkiye'de malnütrisyonunönlenmesi ve malnütrisyon konusunda toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla SGK'nın, Abbott'un koşulsuz katkılarıyla hayata geçirdiği "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesi kapsamında Şanlıurfa'da sağlık çadırı kuruldu.

Malnütrasyona (yetersiz beslenme) karşı bilinç oluşturmak amacıyla Şanlıurfa Topçu (Rabia) Meydanı'nda kurulan çadırının açılışı; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü tarafından yapıldı.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Uzmanları ve uzman hemşirelerin nezaretinde yapılan taramalarda çocuklar ve yetişkinlerin boylarına, kilolarına, vücut kas kütlesi ağırlıklarına ve benzer ölçümlere bakılarak nasıl beslendikleri değerlendirilecek. 6 -11 Nisan 2015 tarihleri boyunca tüm Şanlıurfa halkı ücretsiz olarak malnütrisyon taramasından faydalanabilecek.

MARATON VE HALK YÜRÜYÜŞÜ OLACAK

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman çadır açılışıyla ilgili şunları söyledi: "Kurulan sağlık çadırında Şanlıurfa halkı malnütrisyon (yetersiz beslenme) taramasından geçecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlatmış olduğu "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla görülen malnütriyon sorununu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Şanlıurfalı çocuklarda görülen malnütrisyon problemini ortadan kaldırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu 12 Nisan Pazar Günü saat 10:00'da büyük bir maraton ve halk yürüyüşü de düzenleyecektir. Piazza AVM meydanında başlayacak olan koşu ve yürüyüş maratonuna tüm halkımızı davet ediyorum. Maraton süresince yakılan her bir kalori malnütrisyon problemi yaşayan Şanlıurfalılara yardım olacak."

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA SIKLIKLA GÖRÜLÜYOR'

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü hangi yaş grubunda olursa olsun toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve malnütrisyon konusunda çözüm üretmek için çalıştıklarını belirtirken,"Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesi Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla görülen malnütrisyon sorununa çözüm olmak için atılan büyük bir adımdır. Bilindiği gibi malnütrisyon, vücudun ihtiyacı olan besin öğelerinden yoksun kalması durumudur. Toplumun tüm kesimlerinde görülebilen malnütrisyon; özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan bireylerde daha sık karşılaşılan önemli bir halk sağlığı problemidir. Malnütrisyon sorununu ortadan kaldırmak için herkesi 6-11 Nisan tarihleri arasında Topçu (Rabia) Meydam'ndaki çadıra ve 12 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan koşu ve yürüyüş maratonuna davet ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İsmail Ünlü Şanlıurfa Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title