Haberler

UPM "En Yenilikçi Şirket" Seçildi

Güncelleme:

Londra'da düzenlenen 2012 Etik Şirket Ödülleri kapsamında UPM, "En Yenilikçi Şirket" ödülüne layık görüldü.

Londra'da düzenlenen 2012 Etik Şirket Ödülleri (Ethical Corporation Awards) kapsamında UPM, "En Yenilikçi Şirket" ödülüne layık görüldü. UPM özellikle eko-tasarım yaklaşımı ve genel sürdürülebilirlik fikri ile öne çıktı. UPM'nin yenilikçi yaklaşımı, dünyanın odundan üretilen ilk biyodizel ürününün de ortaya çıkmasını sağladı.

UPM Teknoloji Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda yeni iş alanlarından ve çevresel konulardan sorumlu Harmut Wurster, "Bir orman endüstri şirketi olarak artık biyo-kompozitler, biyo-yakıtlar ve fosil olmayan yakıt enerjisi kullanımıyla ilgili somut sonuçlar almamız, daha az materyal ile daha çok üretim yapma konusundaki çalışmalarımızın net bir örneğidir. Biyo-temelli endüstriler ile orman endüstrisinin entegrasyonu, kurumsal sorumluluğumuzun temeli olan Biofore vizyonumuzu yaratmıştır" diyor.

Ethical Corporation'a katkıda bulunan Editör Mallen Baker, "Jüri üyeleri, UPM'nin daha fazla geri dönüştürülebilirlik ve sağlamlık elde etmek için yaratıcı malzemeler üretmeye olan bağlılığını takdir ettiler. Bu, geleneksel olarak oldukça iddialı bir kategori ve jüridekiler bütün katılımcıların sürdürülebilirlik yaklaşımlarında özgün yenilikler ortaya koyma çabalarını çok başarılı buldular.

UPM, son zamanlarda piyasaya birçok yenilikçi ürün sundu. Bunlardan bir tanesi de, sürdürülebilir biçimde yönetilen ormanlardan elde edilen selüloz elyafından ve polimerlerden oluşan kompozit malzeme UPM ForMi. UPM, ayrıca geleceğin yakıtı olan odun bazlı BioVerno'yu da piyasaya çıkardı. UPM, gelişmiş ulaşım biyoyakıtlarının üretiminde en büyük oyunculardan biri olmayı hedefliyor.

Etik Şirket Ödülleri, kurumsal sorumluluk alanında önemli ilerlemeler gösteren şirket ve bireyleri ödüllendiriyor. Daha önce ödülü kazananlar arasında Unilever, L'Oreal ve Rainforest Alliance gibi şirketler bulunuyor. UPM, finalde Arcelor Mittal, McDonald's Avrupa ve CottonConnect gibi isimlerle yarıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Londra Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title