Haberler

Ordu'da sokaktaki can dostlara şefkatle yaklaşılıyor

Güncelleme:

Ordu'nun Ünye ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik mama ve bakım desteği sağlanıyor.

Ordu'nun Ünye ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik mama ve bakım desteği sağlanıyor.

Ünye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin birçok noktasında sokak hayvanlarına sıcak yuva imkanı sağlandığı, düzenli besleme çalışmasının da yürütüldüğü belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mama desteğinde bulunduğu hayvanlar için oluşturulan besleme alanlarının düzenli olarak kontrol edildiği aktarılan açıklamada, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının beslemesinin ekipler tarafından yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, ilçe merkezi ve kırsal alanlarda yaralı ve yardıma ihtiyacı olan hayvanların ise veteriner kontrolü için toplandığı, hayvanların tedavisinin ardından yeniden doğal yaşam alanlarına salındığı kaydedildi.

Cadde ve sokaklarda dolaşan saldırgan ve küpesi bulunmayan sokak hayvanlarının da toplandığına işaret edilen açıklamada, "Küpesi bulunmayan sokak hayvanları veteriner kontrolü için Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Hayvan Sağlığı Müdürlüğü ekiplerine teslim ediliyor. Saldırgan hayvanlar ise olası bir tehlikenin önüne geçilmesi amacıyla yine aynı ekipler tarafından toplanarak kontrol altına alınıyor." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ünye Belediyesi Ordu Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title