Haberler

Ünlü Ressam Rauf Tuncer'in Recep Tayyip Erdoğan Üniversite'ndeki Şişisel Resim Sergisi Açıldı

Ünlü ressam Rauf Tuncer'in Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi'ndeki kişisel resim sergisi açıldı.

Ünlü ressam Rauf Tuncer'in Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi'ndeki kişisel resim sergisi açıldı.

Kendine özgü çizgileri ile dikkat çeken ve çalışmalarında özellikle Türk kültürü ve İslami motiflere yer veren ünlü ressam Rauf Tuncer'in Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi'ndeki kişisel sergisi bugün açıldı. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde açılışı yapılan sergiyi başta Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz olmak üzere akademisyenler, bürokratlar, öğrenciler ve vatandaşlar gezdi. Tuncer sergide Prof. Dr. Arif Yılmaz ve diğer davetlilere çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sergide 37 eser hafta sonuna kadar tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

RAUF TUNCER KİMDİR?

Rauf Tuncer; 1955 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu İkizdere'de okuyarak, 1974 yılında Rize Erkek İlköğretmen Okulu'ndan mezun oldu. 1979'da İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü resim bölümünü bitirerek, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde lisans öğrenimini tamamladı. 1989'da İstanbul Teknik Üniversitesi, güzel sanatlar bölümünde, yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1974-1986 yılları arasında, ortaöğretim kurumlarında resim öğretmenliği yaptı. Sonrasında, öğretmenlikten ayrılarak İstanbul'da kendi atölyesini kurarak, burada sanatsal çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra yurt dışına giderek, çalışmalarına orada devam etti. Ardından yurda dönerek; 1991 yılında Uludağ üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü'nde göreve başladı. 2009 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Çalışmalarını İstanbul'da sürdürmekte olup; uzun yıllar Hollanda, Yunanistan, Iran ve KSA. başta olmak üzere birçok ülkede projeler yapıp uyguladı. Kültür Bakanlığı başta olmak üzere, birçok kurumun müze ve koleksiyonlarında eserleri yer alıyor. Ayrıca yurt içi ve dışında bir çok mimari eserde vitray çalışmaları bulunuyor.

Uzun süre, Bursa'da bulunan Mahfel Mado Sanat Galerisi ile, Hollanda'da bulunan Kunst Galerie Anatolia Sanat Galerisi'nin kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Vitray konusunda yayınlanmış bir kitabı bulunan Tuncer, Altamira Sanat Dergisi'nin editörlüğünü yapıyor. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Arif Yılmaz İkizdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title