Haberler

Ünlü Modacı ve Tasarımcılar Başkent'e Geliyor

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 12 Mayıs Anneler Günü öncesi iki önemli etkinliği Ankara'da gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 12 Mayıs Anneler Günü öncesi iki önemli etkinliği Ankara'da gerçekleştirecek. Etkinliklerin ilkinde, 81 ilden el emekleriyle gelen kadınlar, ünlü modacı ve tasarımcılarla bir araya gelecek. Diğerinde ise ünlüler, " Türkiye'de anne olmak, annelerimiz" konulu panelde buluşacak.

Aile Bakanlığı kadın girişimci sayısının artırmak ve kadınları ekonominin aktörleri haline getirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde kadın girişimciliğinin artırılmasını, kadınların el emeği ile ürettiği ürünleri tasarlayarak bir marka haline getirmelerini ve dünya pazarlarına açılmaları noktasında çalışma başlatıldığını açıklamıştı.

Kadınlar tarafından ev içinde üretilen ürünlerin piyasanın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesinde tasarım en önemli değişkenlerden biri. Bu noktada kadınların bu alanda başarı sağlamış tasarımcılarla bir araya getirilmesi önemli bir itici güç olacak. Ayrıca uygulamada sürekliliğin sağlanabilmesi için kadınların eğitim, danışmanlık ve finans hizmetleriyle desteklenmesi önem taşıyor. Yine üniversitelerin sahip oldukları bilimsel ve teknolojik birikime kadınların erişimlerinin sağlanması üretimin kalitesini arttıracak. Kadınların yoğun emek sarf ederek ürettiği ürünler piyasalarda hak ettiği değeri bulabilecek ve kadınlar ekonominin üretici gücü haline gelecek.

81 İLDEN GELEN MODACI VE TASARIMCILAR BAŞKENT'E GELİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu noktada, Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarıyla, marka uzmanlarıyla, moda editörleri ve pazarlama uzmanlarıyla 81 ilden gelecek ve el emeklerini sergileyecek kadınları bir araya getirecek. Tasarımcılar beğendikleri ürünlerin tanıtılması ve pazarlaması konusunda kadınlara bu kapsamda 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında, ATO Congresium'da "Kadın El Emeği Ürünleri Sergisi" yapılacak. Etkinliğin açılışını 8 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aynı gün "Türkiye'de Anne Olmak, Annelerimiz" başlıklı bir panel düzenleyecek. Gazeteci Nilgün Balkaç'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin konuşmacıları ise gazeteci Ekrem Dumanlı, sanatçı Mehmet Aslantuğ, programcı Beyazıt Öztürk, iş adamı Ali Ülker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title