Haberler

Ünlü Lokantacı Özer: İngiltere'de Türk Yemeklerine İlgi Kötü

İngiltere'nin başkenti Londra'da Sofra restoranlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, Türk yemeklerine ilginin dışarıda çok kötü olduğunu belirterek "Biz paracıyız, parayı öne çıkartıyoruz.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Sofra restoranlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, Türk yemeklerine ilginin dışarıda çok kötü olduğunu belirterek "Biz paracıyız, parayı öne çıkartıyoruz. Yemeğin tadını, lezzetini, sunumunu veya dükkanın şıklığını öne çıkartmıyoruz" dedi.

Londra'da, ünlü Sofra restoranlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, memleketi Tokat'a ziyarete geldi. Vali Cevdet Can'ı makamında ziyaret eden Hüseyin Özer daha sonra protokol üyeleri ile birlikte öğle yemeği için kentte bulunan bir restorana gitti. Restoranın mutfak bölümünü gezen Özer, burada bulunan malzemeleri inceleyip kendileri için hazırlanan fırında pişen 'Tokat tavası' yemeği hakkında bilgi aldı. Pideci Hüsammetin Ekinci'den yemeğini tarifi isteyerek İngiltere'ye taşımak istediğini söyledi.

'TÜRK MUTFAĞI BATMIŞ'

Ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Özer, İngiltere'de Türk yemeğine ilginin çok kötü olduğunu söyledi. En alt sıralarda olduklarını belirten Özer şunları söyledi:

"Biz paracıyız, parayı öne çıkartıyoruz. Yemeğin tadını, lezzetini, sunumunu veya dükkanın şıklığını öne çıkartmıyoruz. Böyle olunca da itibarımız olmuyor. Onun için buradayım. Burada bir lokanta açacağım ve okul olacak. Tek dileğim adam yetiştirip yurt dışına göndermektir."

Hüzeyin Özer, Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırının, dış ülkelerde yaşayan Türkler için de olumsuz etkileri olacağını dile getirdi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özer Londra Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title