Haberler

Ünlü Karikatürist Memecan Tokat'ta

Ünlü Karikatürist Salih Memecan, 28 Şubat sürecinde karikatürlerinin o dönemin iktidarı tarafından yanlış anlaşılması üzerin "darbeci" diye dava açıldığını söyledi.

Ünlü Karikatürist Salih Memecan, 28 Şubat sürecinde karikatürlerinin o dönemin iktidarı tarafından yanlış anlaşılması üzerin "darbeci" diye dava açıldığını söyledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde İdeal Gençlik Kulübü tarafından organize edilen söyleşide öğrencilerle bir araya gelen ünlü Karikatürist Salih Memecan, 40 yıldır devam eden hayat çizgisini dile getirdi. Esprileri ile salonda kahkaha tufanı oluşturan Memecan, karikatürist olmak için gerekli izlenimlerini sıraladı. Bir öğrencinin sorusu üzerine siyasi karikatür yapıldığında karikatüristlerin bazen ağrıdığını ifade eden Memecan, ama genel olarak bakıldığında Türkiye'nin bu konuda iyi ülkelerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Japon karikatürist 'ben siyasi karikatür çizmiyorum, sıkıntı oluşturuyor' dedi. Singapurlu karikatürist 'bizim siyasi karikatür yapmamıza imkan yok' dedi. Amerikalı 'karikatür yapılamaz hale geldi' diyor. İsviçreli karikatürist ise 'siyasi bizde sıkıcı kimse okumaz, neyini çiziyim' diyor. Bizde ise bazı sıkıntılarımız var. Eskiden daha çok vardı. Şimdi hala var ama düzeliyor. Onun için fena değiliz. Ama eskiden bana da davalar açılıyordu" dedi.

Memecan, 28 Şubat sürecinde karikatürlerinin o dönemin iktidarı tarafından yanlış anlaşılması üzerin "darbeci" diye dava açıldığını ifade ederek, "O dönemlerde bugün darbe olacak, yarın darbe olacak diye şey yapıyorlardı. Ben de çok kızıyordum. Onla dalga geçen karikatürümde geri sayıyorum. Bunu iktidardakiler anlamamış, bana darbeci diye dava açtılar. Ondan sonra geri çektiler. Bir dergideki İhsan Doğramacı'nın YÖK kapağı karikatür çok ses getirmişti. Kenan Evren dava açtırmıştı. Para cezası ile kurtardık" diye konuştu.

Konferansın sonunda GOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Memecan'a günün ansına Tokat motifleri ile süslemeli bakır tablo hediye etti. Öğrenciler ise Memecan'la fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirileri ile yarıştı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Salih Memecan 28 Şubat Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title