Haberler

Üniversiteden Duymaya Hasret Kalmıştık!

Güncelleme:

Harran Üniversitesi rektörlük koltuğuna dün ilk kez oturan Ramazan Taşaltın, eğitim, fikir özgürlüğü gibi kavramlardan bahsetti.

Urfalı adaylar yerine bir Ispartalının Harran Üniversitesine rektör olarak atanmasına özellikle sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye devam ederken, dün koltuğuna ilk kez geçerek açıklama yapan Rektör Ramazan Taşaltın, o makamda adeta duymaya hasret kaldığımız kavramlardan bahsetti.

YENİ REKTÖR TAŞALTIN GÖREVE BAŞLADI

Harran Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun AK Parti'den milletvekili olabilmek için aday adaylığı sebebiyle istifa etmesi ile başlayan süreçte, üniversitede yapılan rektörlük seçiminde, altı adayın ismi YÖK'e gönderilmiş, orada yapılan değerlendirmede üç aday Cumhurbaşkanlığı Sarayına bildirilmişti.3 Nisan 2015 tarihinde Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Harran Üniversitesine rektör olarak atandı.Harran Üniversitesine 7'nci rektör olarak görev yapmak üzere gönderilen Taşaltın, dün resmen göreve başladı. Üniversitenin Yenişehir kampüsündeki makamına gelen Taşaltın'ı, Rektör Vekili Prof.Dr. Ercan Yeni, rektör yardımcıları, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve personel daire başkanları karşıladı.
Yapılan devir teslim töreninde görevi devreden Prof.Dr. Ercan Yeni, Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın'a başarılar dilerken, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

BİLİMSELLİKTE ULUSLAR ARASI SEVİYE HEDEFİ…

Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, yeni makamına geçtikten sonra yaptığı ilk yazılı açıklamada çok anlamlı mesajlar verdi. Üniversitede yeni bir dönemin başladığına vurgu yapan Taşaltın, "Üniversite yönetimi, gençlerin ve ülkemizin yarınlarını belirleyen en önemli müesseselerden biridir. Üniversitemizin araştırma, öğrenme, öğretme, bilgiyi üretme ve yerinde kullanma, topluma ışık ve yol gösterici sorumluluklarını yerine getirmesi için özgür ve özgürlüklerden yana, toplumsal ihtiyaçları bilen, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler üreten bir idari yapıya sahip olmalıdır.
Harran Üniversitesini Kadim medeniyetimizden aldığı bilgi ve birikimle bilimsel alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görecek bir seviyeye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

'ÜNİVERSİTE ŞANLIURFA'YA KILAVUZLUK YAPACAK'

Üniversiteyi Şanlıurfa'ya yaşamın her alanında kılavuzluk yapabilecek bir seviyeye getireceklerini belirten Taşaltın, "Adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünü her zaman koruyup gözeten, her kesime eşit mesafeli, tüm farklı görüş ve fikirlere açık, tarafsız, güvenilir, liyakate önem veren, akademik, idari personel ve öğrencilerimizin tüm sorunlarını dinleyecek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek üzere yeni bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Harran Üniversitesi'nin kurumsal kimliğinin tanıtılması, güçlendirilmesi, verdiği eğitim kalitesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite haline getirebilmek, Şanlıurfa'ya yaşamın her alanında önderlik ve kılavuzluk edebilecek bir seviyeye getirmek için çalışacağız. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen bir üniversite haline getirmek için eğitim kalitemizin artırılması amacıyla her türlü girişim ve projeler teşvik edilecek, lisans programları ve uzaktan eğitim teşvik edilecek, öğretim elemanlarının yurt içi ve yurt dışı çalışmaları desteklenecektir." diye kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİLERİ ARAŞTIRILACAK

Öğrencilerin huzurlu bir ortamda çalışacakları yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Ramazan Taşaltın, şunları ifade etti: "Üniversitemizin kuruluş gaye ve amacı olan öğrencilerimizin üniversitemizden beklenti ve ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçların bir an önce sonuçlandırılması sağlanacaktır. Harran Üniversitesi öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi; yurt, burs ve özel sorunları ile alakalı rehberlik ofisleri kurulacaktır. Başarılı ve ekonomik yönden kısıtlı öğrenciler, hem öğrencilik hayatında hem de mezun olduktan sonra iş yaşamında desteklenecektir. Üniversitemizin tüm birimlerinde alt yapı eksiklikleri giderilecek, akademik ve idari personelin yararlanabileceği sosyal imkânlar arttırılacaktır. Şanlıurfa'mız ve Harran Üniversitemiz için yeni bir dönem başlıyor, üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimizin geleceğe umutla bakabileceği huzurlu bir ortamda çalışacakları yeni bir yönetim işe başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun."

Öte yandan yeni Rektör Taşaltın'ın, geçen hafta usulsüzlükleri ile Gazete İpekyol'da gündeme gelen eski rektör İbrahim Halil Mutlu'nun ekibinden kimlerle birlikte çalışacağı henüz netlik kazanmadı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi İbrahim Halil Mutlu Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

((Mobil-IOS:

Her gelen böyle baslıyo sonra fııssss hadi bakalım inş

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title