Haberler

UNICEF'ten İslahiyedeki Çadır Kente 24 Derslikli Okul

BM Çocuklara Yardım Fonu tarafından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim görmesi için inşa edilen okul hizmete açıldı.

İslahiye ilçesindeki Suriyeliler Konaklama Tesisi'nde yapılan 24 derslikli, 2 bin kişilik okul Suriyeli öğrencilerin eğitiminde kullanılacak.

Okulun açılışı için AFAD'a bağlı İslahiye Konaklama tesislerinde bir tören düzenlendi.

Törene; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AFAD Başkanı Dr. Fuad Oktay, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıçı, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Suriyeli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın adından konuşan UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban çocuklarn eğitimine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Türkiye ve İslahiye'de olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Her ne sebepten olursa olsun çocuklar okullarından uzak tutulursa gözlerindeki ışık ve parıltı gidecektir. Bugün toplanma sebebimiz tekrar o çocukların gözlerine umudun ekilmesini sağlamaktır. Başta ABD hükümeti tarafından gelen kaynakla ve diğer ülkelerin desteği ve Türkiye hükümetine burada bu okulun açılmasında gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum."

ABD Küresel Kadın Sorumlularından Sorumlu Büyükelçi Katherine Russeli ise "Türkiye'de bulunmaktan, özelikle İslahiye'de bulunmaktan ve bu törenin bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Özellikle Türk hükümetine, AFAD'a, Dişişleri Bakanlığı'na ve bu projenin hayata geçirilmesine, Suriyeli çocukların eğitim görmesine katkı sağlayacak UNICEF'e teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu..

Yapılan konuşmaların ardından okul açılışı gerçekleştirildi. Davetlier hep birlikte okulu gezerek Suriyeli öğrencilerle yakından ilgilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Dalmaz Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title