Haberler

Unakıtan'nın Sağlık Durumu İyi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta böbrek nakli olan eski Maliye Bakanı Kemal Unkıtan'ın durumunun iyi olduğu, 4-5 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edileceği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta böbrek nakli olan eski Maliye Bakanı Kemal Unkıtan'ın durumunun iyi olduğu, 4-5 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edileceği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Ameliyatın ardından her şeyin normal seyrettiğini kaydeden Doç. Dr. Dinçkan, "Kendisi çok pozitif bir insan. Geldiğindeki o neşeli tavırları nasıl varsa, şu anda da çok neşeli. Kendisi ilk dönemlerinde dahi hiçbir zaman karamsar olmadı. Her zaman pozitifti. O enerjisini de bize verdi" şeklinde konuştu.

Unakıtan'nın hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği ile daha önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurduğunu kaydeden Doç. Dr. Dinçkan böbrek yetmezliği netleştikten sonra kendisine en iyi seçeneğin böbrek nakli olduğunu önerdiklerini belirtti. O dönemde Unakıtan'nın bir verici adayı ile tekrar hastaneye başvurduğunu ifade eden Doç. Dr. Dinçkan, "Hazırlıklarını yaptığımız dönem içerisinde prostatla ilgili bir problem tespit ettik. Tabi nakilden önce bunun tedavisinin yapılması gerekiyordu. Bir bekleme süreci yaşamamız gerekiyordu. Dolayısı ile prostatla ilgili tedavisi yapıldı. Bu bekleme sürecini de tamamladık. Onun neticesinde kontrollerini yaptık, kontrollerinde nakil olmasına herhangi engel bir durum yoktu. Sonuçta böbrek nakli yapmaya karar verdik. Cumartesi günü kendilerinin de isteği ile dünürü Ali Rıza Üstün'den böbreklerinden bir tanesini alıp bakanımıza nakli gerçekleştirmiş olduk. Ameliyat yaklaşık 3 - 3,5 saat kadar sürdü. Sonuçta gayet standart bir ameliyattı. İyi oldu, böbrek hemen masada idrar yapmaya başladı" şeklinde bilgi verdi.

Ameliyat boyunca Unakıtan'ın genel sağlık durumu ile ilgili herhangi bir problem yaşamadıklarını belirten Doç. Dr. Dinçkan, ameliyattan sonra da sorunsuz bir şekilde uyandığını, kendisini yoğun bakıma dahi çıkarmaya ihtiyaç duymadıklarını bildirdi. Unakıtan'nın şu anda odasında dinlendiğini, bütün kontrollerinin, fizik muayenesi ve laboratuvar testlerinin gayet olumlu, sağlıklı seyrettiğini kaydeden Doç. Dr. Dinçkan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Vericimiz de aynı şekilde iyileşme sürecini tamamlıyor. Herhangi bir sorunumuz yok. Şimdilik takip ediyoruz. Böbrek nakli hastalarına ameliyattan sonra takip için bir süre gerekiyor. Yeni kullandığı ilaçların kan düzeylerinin ayarlanması gerekiyor. Tahlillerinin iyice normale düşmesi gerekiyor. Şu anda normal bir böbrek nakli hastası nasıl iyileşme sürecini 4-5 güne tamamlıyorsa, bakanımız da da aynı şekilde bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Şimdilik ekstra bir şey beklemiyoruz".

Doç. Dr. Dinçkan, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın taburcu edileceği zaman sağlık durumu ile ilgili bilgilerin paylaşılacağını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kemal Unakıtan Ayhan Dinçkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title