Haberler

Uluyol'da Trafiği Rahatlatacak İmza

Osmangazi belediyesi Uluyol Katlı Otoparkı'nın Bursa Barosu avukatlarınca özel tarife üzerinden kullanılmasına ilişkin protokol, Ördekli Kültür merkezi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Osmangazi Belediyesi ile Bursa Barosu arasında imzalanan protokolle; adliyede görev yapan avukatlar, Uluyol Katlı Otoparkı'ndan özel tarife üzerinden yararlanacak.

Protokolle, 2011 yılında hizmete açılan Uluyol Katlı Otoparkı'nın adliyenin trafik yükünü hafifletmesi hedefleniyor.

HEDEF, YOĞUNLUĞU AZALTMAK

Protokole Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan imza attı.

Osmangazi Belediyesi olarak Bursa'da trafik sorununun çözümü noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu kapsamda başladıkları 5 yılda 5 otopark projesinin de meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. "Bugüne kadar 3 bin olan kapalı otopark kapasitesini 4 bin 200'e çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Dündar, kapasite de yüzde 40 oranında artış sağladıklarına dikkati çekti. Başkan Dündar "5 yılda 5 otopark projesi bugüne kadar yapılan çalışmaların en başında yer alıyor" dedi.

Uluyol Bölgesi'nde adliyeden kaynaklanan trafik sıkışıklığına kalıcı çözüm üretmeyi amaçlayan Uluyol Katlı Otoparkı'nın da hedefine ulaştığına değinen Başkan Dündar "Avukatlar gün boyu bürolarında duruyor, araçlarını da yol boyunca park etmek zorunda kalıyorlardı. Bu durum hem trafik hem de yayalar için büyük sorun teşkil ediyordu. Bizler de avukatlarımız otoparkımızdan faydalansın, bölgemiz nefes alsın diye Baromuzla böyle bir protokole imza atıyoruz, amacımız Bursa'da trafik sorununu en aza indirmek" dedi. Başkan Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm, alt yapı ve trafikle ilgili çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerinin de mesajını verdi.

BARODAN TEŞEKKÜR

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan ise, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Uluyol bölgesine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek "Son zamanlarda adliye bölgesinde çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bugün de burada otoparktan yararlanma konusunda iyi niyet protokolü imzaladık. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Zekeriya Birkan Mustafa Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title