Haberler

Uluslararası Öğrenciler ile Hayata Dair Kariyer Programı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in konuşması- Öğrencilerden detaylar Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler ile Hayata Dair Kariyer Programı" kapsamında, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in konuşması- Öğrencilerden detaylar Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler ile Hayata Dair Kariyer Programı" kapsamında, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Suriye, Filistin, Azerbaycan, Kırım, Rus Federasyonu, Özbekistan, Türkmenistan, Moğolistan, Sırbistan, Yemen, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Afganistan, Zimbabve, Cezayir, Moritanya, Fas, Tunus, Somali, Komor Adaları, Tacikistan, Karadağ, Güney Sudan ve Gambiya gibi ülkelerden gelerek TÜ'de eğitim alan öğrenciler katıldı.Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, yabancı öğrenciler için Edirne'nin büyük bir şans olduğunu söyledi. Misafir öğrencilere her türlü imkanın sağlandığını aktaran Şahin, YTB'nin eğitim alanında birçok ülkeyle köprü olduğunu söyledi.Yabancı öğrencilerin ülkelerinden evlerinden ayrı şekilde eğitim gördüğünü anlatan Şahin, şöyle devam etti: "Hiçbir zaman ümitsiz olmamak lazım. Mutlaka Allah bir sıkıntı verebilir. Ama her sıkıntı ne yapar bir güzellik getirir, bir kolaylık getirir. Her şey insanlara kolay olsa açık söyleyeyim kolayın kıymeti olmaz. İnsanlar bunları yaşayınca kendine çeki düzen veriyor. Bir akan su hep duru aksa, hiç bulanmadan aksa hiç kıymeti harbiyesi olmayabilir. Bazen bulanır ve durularak içimsi gelse, içmeye bile kıyamaz. Hayatta böyle, bu hayatta ümitsizlikte vardır ama insan her şeye rağmen ümitli olmalıdır."YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot ise Trakya ve Balkanlar'a yönelik çalışmalarda görev aldıklarını söyledi.YTB'nin, soydaş ve akraba topluluklar, uluslararası öğrenciler ve yurtdışı vatandaşlara yönelik alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Ot, "Trakya Üniversitesi'nde akademik eğitim alan öğrenci sayısı 2 bin 100'e ulaştı. Bu sayı Trakya Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenci sayısının yüzde 5'ine tekabül ediyor, ayrıca Türkiye ortalamasının üzerindedir. Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'yi de düşündüğümüz zaman bu sayı 3 bini aşıyor" diye konuştu.Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler Şahin'e kendi ülkelerine ait hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title