Haberler

Ulusal Kanal'ın Dayanışma Yemeği

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: "Mustafa Kemal ve askerleri kararlılıkla mücadeleye devam ettiyse ve onlar sayesinde bugün buradaysak, bizim bir an bile ümitsizliğe kapılmaya hakkımız yoktur"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Mustafa Kemal ve askerleri kararlılıkla mücadeleye devam ettiyse ve onlar sayesinde bugün buradaysak, bizim bir an bile ümitsizliğe kapılmaya hakkımız yoktur" dedi.

Ulusal Kanal'ın Grand Cevahir Otel'deki dayanışma yemeğine katılan Feyzioğlu, kanalın yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederek, "Siz olmasaydınız, direnmeseydik, dayanmasaydık, mücadele etmeseydik bugün canlarımız hala zindandaydılar" ifadesini kullandı.

"Canlardan kalanların hala zindanda olduğunu" söyleyen Feyzioğlu, başladıkları mücadelenin devamını getireceklerini kaydetti.

Feyzioğlu, uzun zamandır Ergenekon, Balyoz ve casusluk davalarının hukukçulara değil, askeri strateji ve dış politika uzmanlarına sorulması gerektiğini söylediğini belirterek, "Neticede dediğimizin ne kadar doğru olduğu, Türkiye'nin marjinalci bir dış politikaya ve bu davalara, bütün muhalefetin ve silahlı kuvvetlerin beli kırıldıktan sonra atıldığı da görüldü" diye konuştu.

Morali bozulduğunda Duatepe'ye gittiğini ifade eden Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Duatepe, Ankara'ya 40 kilometre. Mustafa Kemal'in düşman ordusunu görüp, en ufak bir moral bozukluğuna kapılmadan mücadele etmeye devam ettiği yer. Mustafa Kemal ve onun askerleri kararlılıkla mücadeleye devam ettiyse ve onlar sayesinde bugün buradaysak, bizim bir an bile ümitsizliğe kapılmaya hakkımız yoktur. Bu, atalarımıza yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Slogan atmayı sevmem ama bu daha başlangıç, mücadeleye devam."

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Ulusal Kanal'ın değerini son yıllarda anladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ulusal Kanal, bizleri birleştiren, uygun adım yürüten bir kanal. Önümüzdeki dönem iletişim araçları lazım. Haberleşeceğimiz, bizleri omuz omuza yürütecek, bir araya getirecek bu araçlara ihtiyacımız var çünkü Türkiye karar yılları dönemine giriyor. Bu karar yıllarına büyük güvenle giriyoruz. Milletimize güveniyoruz. Bu duygularla bağımsız Türkiye'yi yaratarak yeniden örgütleyeceğiz."

Dayanışma yemeği, tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın sergilediği oyunun ardından konserle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

metin feyzioğlu Ulusal Kanal türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title