Haberler

Uludağ'da Kaybolan 4 Kişi, 12 Saat Sonra Bulundu

Güncelleme:

İstanbul'dan Uludağ'a gelen dağcılar, zirveye çıktıktan sonra iniş esnasında kayboldu. Gece 02.00'den beri yapılan arama çalışmalarıyla 12 saat sonra bulundular

İstanbul'dan Uludağ'a gelen dağcılar, zirveye çıktıktan sonra iniş esnasında kayıplara karıştılar. Dün gece saat 02.00'dan beri arama yapan ekipler, kaybolan 4 kişiyi 12 saat sonra buldu.

DÖNÜŞ YOLUNDA KAYBOLDULAR

İstanbul'daki Zirve Dağcılık Kulübü'ne üye olan 4 kişi, Uludağ'ın zirvesine çıkmak için Bursa'ya geldi. Edinilen bilgiye göre, erken saatlerde Uludağ'ın zirvesine çıkan 4 kişi, dönüş esnasında hava muhalefetine takıldı.

TÜM İL AYAKANLADI

Tipinin ve karın etkili olduğu bölgede yollarını kaybeden ekip, kurtarma ekiplerine haber verdi. İhbarı alan Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AKUT, AFAD ekipler harekete geçti. Kaybolan dağcıları kurtarmak için çalışan ekiplere ambulans helikopter de katıldı.

12 SAAT SONRA BULUNDULAR

Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi.

AA muhabirinin Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Başkanı Fatih Işık'tan aldığı bilgiye göre, İstanbul'da bulunan bir dağcılık kulübü üyesi 4 kişi, zirve faaliyeti yapmak amacıyla Uludağ'a geldi.

"YOLLARINI ŞAŞIRMIŞLAR"

Dün akşam saatlerinde kaybolduklarını anlayan kişiler ile jandarma ekipleri arasında gece 02.30'da irtibat kurulduğunu belirten Işık, "Bu arkadaşlarımız Volfran Madeni'nden dönüş yapmak istemişler ama yollarını şaşırmışlar. Dağın güney yamacına inmişler ve Kuşaklıkaya mevkisinin arka tarafına inmişler" dedi.

Bu saatten itibaren tüm ekiplerin çalışmaya başladığını ifade eden Işık, "Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterin desteği ile yer tespitleri yapıldı. Daha sonra onlara en yakın olan AKUT ekibi ile buluştular. Soğukpınar köyüne getirildiler. Sağlık durumları iyi" diye konuştu.

Öte yandan geçirdikleri zor saatlerin ardından kurtarılan 4 dağcıya, köy kahvesinde kuru pasta ve çay ikram edildi. Bir dağcının ayağında üşümeye bağlı sorun olduğu tespit edildi.

"KENDİMİZE KARDAN EV YAPTIK"

Kayıp dağcılardan Mutlu Akdağ (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 17.00'dan itibaren yolda olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Hepimiz profesyonel dağcıyız, böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat yanlış yola girince kaybolduk ve jandarma ile irtibata geçtik. Yanımızda yeterli teçhizat yoktu, burada kalmayı düşünmüyorduk. Bu nedenle kendimize 'kardan ev' yaptık. Üzerini ince ağaç yapraklarıyla kapattık. Birbirimize sokularak geceyi burada geçirdik."

Öte yandan ekiplerin bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle kayıp kişilere yürüyerek ulaşıldığı belirtilirken, İstanbul Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kazan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp dağcıların hepsinin deneyimli olduğunu söyledi.

İstanbul şubelerine kayıtlı Mutlu Akdağ, Mustafa Çolak (43), Cenk Levi (36) ve Muzaffer Tekin (37) adlı dağcıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu vurgulayan Kazan, üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

CAN DERSİMLİ:

PARA BATIYOR ADAMLARA GECE VAKTİ FANTAZİ ARIYORLAR. HİÇ MERAK ETMEYİN HEMEN KURTARIRLAR SİZİ İZMİR YOLUNDA BİNLERCE İNSANI 2 GÜN ESİR BIRAKAN DEVLET SİZİ GELECEK SENEYE BULUR.

4
5
yanıtYanıtla
HulyamobilWeb@haberler.com:

Allah akil versin kar kis daga cikilirmi caninizindami kiymeti yok.

2
4
yanıtYanıtla
uğur:

4 tane züppe biyerde saklanıyordur, sonra bulunacak olay olacaklar. . hep böyle oluyor, 1 saat sonra göreceksiniz. .

2
1
yanıtYanıtla
yaman:

kendilerini Beyoğlu da yürüyecek sandilar profesyonel dağçiymiş birde zengin beb esi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title