Haberler

Ulu Önder Atatürk Selçuk'da Saygıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yılında tüm yurtta olduğu gibi Selçuk'ta da törenlerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yılında tüm yurtta olduğu gibi Selçuk'ta da törenlerle anıldı. Selçuk'taki törenlerin sonunda TGB'li gençlerin Andımız'ı okumaları alkışlandı. Anma programında Anasınıfı öğrencilerinden Elif Duru Davarcı ve Naz Uluergüven'in okudukları Atatürk şiirleri beğenildi.

Selçuk Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtına sunumu ile başlayan tören iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Buradaki resmi törenin ardından törende bulunan TGB üyesi Selçuklu gençler üzerinde "10 Kasım yas değil, mücadele günüdür" yazılı pankart açarak Andımız'ı okudu. Daha sonra Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro salonunda Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türk milleti olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yokluğunu bir kez daha hissettiklerini belirterek onun izinden giden gençlere öğütler verdi.

Atatürk ile ilgili okullar arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam eden programda şiirler okundu. Anasınıfı öğrencilerinden Elif Duru Davarcı, Atatürk'ü anlatan şiirini unutunca törene katılanlar tarafından alkışlandı. Anasınıfı öğrencisi Naz Uluergüven okuduğu şiirle beğenildi. Buradaki tören Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Baki Şimşek Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title