Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Erzincan'da

Bakan Yıldırım, Erzincan Valiliği ve Belediyesince düzenlenen bayramlaşma programına katıldı Yıldırım: " Hep deriz ya ‘ordu millet el ele’, işte ordu millet el ele olduğunu burada da görüyoruz. Hepimizin arzu ettiği tablo budur. Ülkemiz her geçen gün bu tabloyu çok daha güzel şekilde görecektir, görmektedir"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da bayramlaşma programına katıldı.

Erzincan Valiliği ve Belediyesince, belediye salonunda düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Yıldırım, mübarek ramazan ayının sonrasında, bütün yurtta, 1,5 milyarlık İslam aleminde bayramın kutlandığını belirterek, "Ama bütün Müslüman ülkeler bizim kadar şanslı değil. Biliyorsunuz Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Myanmar'da ve Somali'de milyonlarca insan o veya bu şekilde sıkıntı çekiyor" dedi.

"Yurdumuz çok büyük badirelerden geçti. Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne, ülkemizde insanımızın rahatı, huzuru ve güvenliği için askerimiz, kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden mücadele etti, şehitler verdi" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. Bu mübarek günde onları da rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize, şehit yakınlarımıza sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. 3. Ordu Komutanımız (Orgeneral Ahmet Turmuş) 2 yıllık görev süresini tamamladı, bir üst göreve 1. Ordu Komutanlığına gidiyor. Askerliğe genç teğmen olarak adımını Erzincan'da atmıştı. Görevinin zirvesinde yine Erzincan'a geldi. Şimdi de Erzincan'dan İstanbul'a doğru, nasibi onu oraya götürüyor. Kendisine 2 yıl içerisinde hemşehrilerimizle gösterdiği örnek dayanışma, birlik ve beraberlik konusunda şehrin bütün konularında yöneticilerle, sivil toplum örgütleriyle, velhasıl topyekün hemşerilerimizle geliştirdiği bu diyalog ortamından dolayı tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum."

Bakan Yıldırım, "Size başarılar diliyoruz. Onun zamanında, Erzincan'ın bağrındaki 3. Ordu'yla Erzincan Ovası'nda yaşayan 100 bin Erzincanlı hemhal oldu, kucaklaştı, kaynaştı. Hep deriz ya 'ordu millet el ele', işte ordu millet el ele olduğunu burada da görüyoruz. Hepimizin arzu ettiği tablo budur. Ülkemiz her geçen gün bu tabloyu çok daha güzel şekilde görecektir, görmektedir" ifadelerini kullandı.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir de, ramazan akşamlarını dolu dolu geçirip vatandaşları ziyaret ettiklerini anımsattı.

Bayramların hayatımızda çok önemli bir yerinin olduğunu dile getiren Akdemir, herkesin bayramını kutladı.

-Orgeneral Turmuş katılımcılarla vedalaştı

3. Ordu Komutanlığından 1. Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Ahmet Turmuş da, katılımcıların bayramını kutladı.

Turmuş, "Önümüzdeki hafta içerisinde kısmet olursa Erzincan'a ve siz can dostlarımıza, kardeşlerimize veda ederek 1. Ordu Komutanlığına başlayacağız. Bu iki yıl içerisinde Erzincan'da hem geçmişi hem geleceği yaşadım, çok duygu yüklü anlarım oldu. Sizlerin bizlere bakışı, desteği, güler yüzü, yardımseverliği bizlerin görev yapmasını son derece kolaylaştırdı. Herkese bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul'a geldiğinizde bir haneniz olduğunu lütfen unutmayın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Bayramlaşma programına, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ve vatandaşlar katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan Ordu Politika Güncel Haberler

title