Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım; Denizlerden Yeterince Yararlanamadık

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Kara Hudutlarının Uzunluğundan 3 Kat Daha Fazla Deniz Hududu Olduğunu Söyleyerek, "Denizlerimizden Gerektiği Gibi Yararlanamadık" Dedi

MERSİN'in Erdemli İlçesinde incelemeler yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin kara hudutlarının uzunluğundan 3 kat daha fazla deniz hududu olduğunu söyleyerek, "Denizlerimizden gerektiği gibi yararlanamadık" dedi.

Yıldırım, açılışlara katılmak üzere Mersin'e geldi, Erdemli İlçesinde AKP Mersin milletvekilleri Kürşad Tüzmen, Ali Er ve Ömer İnan'ın yanı sıra diğer ilgililerle, 100 tekne kapasiteli barınağın açılışına katıldı.Törende konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, kentte son dönemlerde çok önemli başarılara imza atıldığını belirterek, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesinin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.Bakan Yıldırım ise, denizciliğin, Türkiye'nin geleneksel ve tarihten gelen en önemli alanlarından biri olduğunu kayderek, "Hudutlarımıza baktığımız zaman kara hudutlarımızın uzunluğundan 3 kat daha fazla deniz hududumuz var. Ama maalesef denizlerimizden gerektiği gibi yararlanamadık. Denizlerimiz yıllarca sırtımızı döndük, balıkçı barınaklarını, tersanelerini kaderine terk ettik. Limanlarımıza gereken önemi vermedik. Barbaros Hayrettin'in torunları, denizin nimetlerinden yararlanamadı. Fakat önümüzdeki süreçte, yapılacak çalışmaların da etkisiyle, denizin nimetlerinden daha fazla yararlanacağız" diye konuştu

Denizdeki mazottan ÖTV'yi kaldırdıklarını kaydeden Yıldırım şunları söyledi:

"2.5 yıl önce buraya geldiğimde balıkçılar barınak ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Orada kararı verdik, 'yaptıracağız' dedik ve bugün bu balıkçı barınağını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dürüst siyaset yapıyoruz. Biz ne diyoruz? Ne aldatan olacağız ne de aldanan olacağız. Söz verdiğimiz her şeyi yapacağız. Yapamayacağımızı da söz vermeyeceğiz. Bunla da kalmayarak Akdeniz Sahil Yolu Projesini de hayata geçiriyoruz. Bu sahil yolunun ne kadar büyük bir çile olduğunu en iyi siz bilirsiniz. 24 tane viyadük ve tünel yaparak, Toroslar'ı dize getirerek Mersin'i Alanya'ya daha da yaklaştırıyoruz. 237 kilometrelik bu yolun çoğu gitti azı kaldı. 160 kilometresi bitti. Kalanını da 2012'ye kadar bitireceğiz. İşte insana verilen değer ve hizmet bu. Konu hizmet olunca paranın hesabı olmaz. Çünkü vatandaşlarımız her şeyi hak ediyor. Şu anda Mersin'in ilçelerinin her tarafında yol çalışmaları var. Bunlardan en büyüğü de sahil yolu. Çok zor bir yol. Hiç kimse yapmaya cesaret etmemiş. Ferhat Şirin için dağları nasıl deldiyse, biz de Mersin için dağları deler, onları Antalya ile buluştururuz. Yapılan yol çalışmaları sayesinde trafik kazalarının azaltılmasını hedefliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yapım çalışmalarını başlattık. Cumhuriyet tarihinde, yani 80 yılda yapılan duble yol miktarı 6 bin kilometre. Bunun üzerine 8 yılda 14 bin kilometre daha yaptık. Halep orada ise arşın burada. Laf ile peynir gemisi yürümez. Bu anlayışla çalıştık. Bu yüzden dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürüyoruz. Bu millete efendilik yapmak istiyorsan yapacağın en iyi şey, bu millete hizmet etmektir. bunu bildiğimiz için başarılı oluyoruz" Mersin'e yapılması ön görülen Çukurova Havalimanı ile ilgili çalışmaların sürdüğüne işaret eden Yıldırım, "Tarsus yöresi, turizm bölgesi ilan edildi. Mersin'e ayrı bir hava alanı yakışmaz mı? Yakışır. Türkiye'nin en önemli havaalanlarından bir tanesini Mersin 'e yapıyoruz. Çukurova Havalimanı'nın temelini de 3-4 ay sonra atacağız. Gözünüz aydın" diye konuştu.

Hemen her alanda çalışmalar yaparken, havacılık faaliyetlerinde de önemli aşamaların kaydedildiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimizde 'havayolunu halkın yolu yapacağız' dedik. 8.5 milyon vatandaş uçakla seyahat ediyordu. 52 milyon insanımız havayolunu kullanıyor. Dünya genelinde son 5 yılda havacılığı en fazla büyüyen ülke Türkiye oldu. 110 yolcu uçağımız vardı, şu an 360 tane var. Türkiye'ye yakışan da bu. Havacılığı geliştirirken demiryolunu unutmadık. Hedefimiz 2023 yılında İstanbul , Mersin, Adana ve Hicaz demiryolunu yapmak. Bunun kararını verdik. 2023 hedeflerinde Türkiye dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alacaksa, bunları yapmamız gerekir. Son 8 yılda ulaştırmaya 93 katrilyon yatırım yaptık. Sürekli yatırım yapıyoruz. Türkiye ilave petrol mü buldu, doğalgaz mı fışkırıyor? Kaynağı millet. Rantiyeyi kesen şantiyeyi kuran iktidar var. Değişen bu. Sizin kaynaklarınız, üretiminiz, el emeğiniz göz nurunuz, şimdi yatırıma dönüyor. Sağlıkta ulaşımda hayatın her alanında hizmetler katlayarak devam ediyor. Son günlerde etrafımızda bazı olaylar oluyor. Kuzey Afrikada, Ortadoğu'da iç olaylar var. Yönetimler değişiyor. İşte Türkiye bir kez daha büyüklüğünü ortaya koydu. Libya'da olaylar çıkarken, gemileri uçaklarıyla ilk ulaşan ülke Türkiye oldu. Vatandaşlarını ateşin içinden çıkardı. Büyük ülkelere büyük işler yakışır. Onun için 30'dan fazla ülke Türkiye'den yardım istedi. Dünya liderleri de buna dahil. Önümüzde daha çok önemli hedeflerimiz var. Türkiye 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10. büyük ekonomisine taşımak yine bize nasip olacak. Sizlerin desteği, sevgisi arkamızda olduğu sürece biz çalışmaya üretmeye devam edeceğiz"

Konuşmaların ardından 100 tekne kapasiteli barınağın açılışını yapan Yıldırım, kurulan video konferans sistemi ile Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesine bağlanarak, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın eşliğinde feribot iskelesinin da açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title