Haberler

Uib'in Şubat Ayı İhracatı Yüzde 15 Arttı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla Şubat ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artarak, 2 milyar 44 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla Şubat ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artarak, 2 milyar 44 milyon dolar olarak gerçekleşti.

UİB Şubat ayı ihracat verilerini açıkladı. 2016'nın ilk iki aylık döneminde toplam ihracatı 3.6 milyar dolar olan UİB'in 12 aylık ihracatı ise yüzde 6 azalarak 22.2 milyar dolar seviyesine geldi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 16 artışla, 1 milyar 752 milyon dolarlık ihracata imza attı. OİB' in 1 Ocak- 29 Şubat tarihleri arasındaki iki aylık ihracatı ise, yüzde 1 artarak, 3 milyar 56 milyon dolar olurken, 12 aylık ihracatı da yüzde 5 azalarak 18.7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) Şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 düşüş göstererek 97.2 milyon dolar olarak gerçekleşti. UTİB' in 1 Ocak -29 Şubat tarihleri arası ihracatı ise yüzde 6 azalarak 193.4 milyon dolar olurken, geriye dönük 12 aylık ihracatı da yüzde 13 düşerek 1 milyar 198 milyon dolar seviyelerine geldi.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB) ihracatı ise, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında bir artışla 44.4 milyon dolarlık ihracata imza attı. UHKİB'in son iki aylık ihracatı da yüzde 18 oranında artarak 86.1 milyon dolar olarak gerçekleşti. Birliğin 12 aylık ihracatı ise yüzde 7 düşerek 511 milyon dolar oldu.

"İHRACATÇILARIN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

İhracat rakamlarını ve 1 Mart itibariyle yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketini de değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, "İhracatımızı artırmak önemli bir hedef ancak ilk etapta ihracatçımızın rekabet gücünü artıracak çalışmalar yapılmalı. Çünkü belirlenen hedeflere ancak bu metotlar ile varabiliriz. Bu bağlamda 1 Mart itibariyle yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi'ni oldukça önemsiyoruz. Bu paket ile birlikte tasarım faaliyetlerinin destekleneceğini, Ar-Ge yatırımlarının artacağını ve katma değeri yüksek ürünlerin üretileceğini düşünüyoruz" dedi. İhracatçıların bu tarz desteklere ihtiyacı olduğunu da kaydeden Sabuncu, Türkiye ekonomisinin artık belirli bir eşiği aşmış durumda olduğunu dile getirerek, "Firmalarımızın küresel arenada rekabet edebilmelerini sağlamak için Ar-Ge ve inovasyonu destekleyen paketlerin artırılması gerektiği kanaatindeyiz" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title