Haberler

Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: "Laik demokratik ve tam bağımsız Türkiye için can veren demokrasi şehitlerimizi, Adalet ve Demokrasi Haftası'nda rahmet ve saygı ile anıyor, onların hedeflediği aydınlık Türkiye için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlatıyorum"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil,  "Laik demokratik ve tam bağımsız Türkiye için can veren demokrasi şehitlerimizi, Adalet ve Demokrasi Haftası'nda rahmet ve saygı ile anıyor, onların hedeflediği aydınlık Türkiye için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlatıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tamaylıgil, Uğur Mumcu'nun ölümünün 21. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, gerçek katillerin halen bulunamadığını belirtti.

Her gelen iktidarın "devletin namus meselesi" diyerek katilleri bulma sözü verdiğini ancak "o tuğlayı çekmeye kimsenin cesaret edemediğini" savunan Tamaylıgil, "Duvarın arkası hep karanlıkta kaldı. Mert bir kalemi pusu kurarak kırdılar. Katillerinin onunla yüzleşecek kadar yürekleri yoktu. Pusu dünyasının korkaklarından mertlik beklemek, beyhude bir hiçlikten öteye taşımıyor bizi. Dünya herkes için küçük, katiller için büyük olamaz" ifadesini kullandı.

Sorunun "bakış açısında" olduğunu savunan ve gerçek katilleri görmek için "Mumcu, İpekçi, Aksoy, Kışlalı, Üçok, Dursun ve Dink" gibi aydınların yazılarının bakış açısını değiştirerek bir kez daha okunması gerektiği üzerinde duran Tamaylıgil, dün aydınlara sistemli ve taammüden yapılan saldırıların, bugün de açıkça sisteme yönelik yapıldığını iddia etti.

Türkiye'de adalet ve demokrasi adına tehlikeli bir süreçten geçildiğini de ileri süren Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"Kendi hakimiyetlerini, milletin hakimiyetinin üstünde tutanlar, ülkemizde korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. Faili meçhul cinayetleri, meçhule mahkum eden iktidar, failleri belli olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile suçüstü olunca paniğe kapılarak, adaletin terazisini bozmuştur. Düşünen, konuşan ve sorgulayan halkı, karanlıklara, biat eden kitlelere dönüştürmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız.

CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve demokrasi şehitlerimizin emaneti olan özgürlük ve demokrasi bayrağını, halkımızla birlikte, omuz omuza, aydınlık geleceğe taşımaya devam edecektir. Laik demokratik ve tam bağımsız Türkiye için can veren demokrasi şehitlerimizi, Adalet ve Demokrasi Haftası'nda rahmet ve saygı ile anıyor, onların hedeflediği aydınlık Türkiye için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlatıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Uğur Mumcu Türkiye Politika Güncel Haberler

title