Haberler

Uğruna Cinayet İşlediği Sevgilisiyle, Cezaevinde Evlendi

Güncelleme:

Kız arkadaşı Melda Turan'ı rahatsız ettiği iddiasıyla bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralayan Mustafa Bozkurt, cezaevinde Turan ile evlendi.

Bursa'da, kız arkadaşı Melda Turan'ı rahatsız ettiği iddiasıyla çıkan kavgada, 31 yaşındaki Fuat Birel'i öldürüp, aynı yaştaki İsa Çelik'i ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Mustafa Bozkurt, cezaevinde Melda Turan ile evlendi.

"BANA SALDIRDILAR" DİYE SAVUNMA YAPTI

İlk kez hakim karşısına çıkarılan Mustafa Bozkurt, olay günü karşılaştıkları Fuat Birel ve İsa Çelik'in kendilerine saldırdığını öne sürdü. Bozkurt, "İstemeyerek elimi kana buladım" dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Melda Bozkurt ise, "Fuat bana Mustafa'dan ayrılmam için haber gönderiyordu. Onunla arkadaşlık yapmam halinde, ağzımdaki bozuk dişlerimi de yaptıracakmış. Mustafa ile gezerken onlar bize saldırınca olanlar oldu" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Kavga, Bursa'da Merkez Osmangazi İlçesi Nalbantoğlu Caddesi'nde geçen Eylül ayında çıktı. Mustafa Bozkurt, yanındaki kız arkadaşı Melda Turan'ı rahatsız ettiğini öne sürdüğü Fuat Birel ve İsa Çelik'i yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yaralılardan Fuat Birel öldü. Yakalanarak, tutuklanan Mustafa Bozkurt ise daha sonra kız arkadaşı Melda Turan ile evlendi. Hakkında, Bursa 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu, 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 20 yıl hapis cezası istenen Mustafa Bozkurt'un yargılanmasına başlandı. Mustafa Bozkurt, birlikte gezdiği kız arkadaşı ile daha sonra cezaevinde evlendiğini anlatırken olayla ilgili şunları anlattı: "Fuat Birel, olay tarihinde, kız arkadaşı aracılığı ile evlenmeyi düşündüğüm Melda'ya haber gönderiyordu. Beni bırakıp onunla çıkması halinde kendisine çok güzel hayat vaat ediyordu. Olay günü de Melda ile çarşıya, alışverişe çıktık. Çarşıda karşılaştığımız Fuat Birel ve İsa Çelik bize demir borularla saldırdı. Abede sırasında Fuat'ın belindeki bıçağı alıp rast gele salladım. Sonra polis merkezine giderek teslim oldum. Daha sonra Fuat ve İsa'nın yaralandığını, Fuat'ın ise öldüğünü öğrendim. Amacım onları öldürmek değil, kendimi savunmaktı."

"ONUNLA ÇIKSAYDIM DİŞLERİMİ YAPTIRACAKMIŞ"

Tanık olarak dinlenen Melda Turan Bozkurt ise, Mustafa Bozkurt ile evlenmeyi düşündüğü sırada, daha önceden tanıştığı Fuat Birel'in kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Bozkurt, ifadesinde şöyle devam etti: "Ortak kız arkadaşımızla, 'Melda'yı seviyorum. Mustafa'yı bırakıp benimle çıksın. Ona çok güzel bir hayat yaşatacağım. Ayrıca dişlerinide yaptıracağım' diye haber gönderiyordu. Bu teklifi Mustafa'ya söyledim. Bana, 'Kafanı takma. Ben kendileri ile konuşurum. Senden özür dilerler' dedi. Olay günü Mustafa ile alışverişe çıkmıştık. Karşımıza çıkıp, Mustafa'ya demir borularla saldırdılar. Yardım istemek için ayakkabıcı dükkanına girdim. Çıktığımda Mustafa olay yerinden uzaklaşıyordu. Elinde bıçak veya silah yoktu. Yaralılar yerde yatıyordu." dedi.

"ARKADAŞIMI KURTARMAK İSTERKEN BIÇAKLANDIM"

Duruşmada hazır bulunan İsa Çelik ise, Mustafa Bozkurt'un arkadaşı Fuat Birel'i bıçaklayarak öldürdüğünü, kavgayı ayırmak isterken kendisini yaraladığını söyledi. İsa Çelik, kendisini yaralayan Mustafa Bozkurt'tan şikayetci olduğunu bildirdi. Öldürülen Fuat Birel'in annesi Hayriye Birel ise, oğlunun öldürülmesine neden olan olay ile ilgili bilgisi olmadığını ancak, Mustafa Bozkurt'a en ağır cezanın verilmesini istedi. Dava, eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi İsa Çelik Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

diyarbakırlıhebun_tokmak@hotmail.com:

helal olsun dilerim inşallah az ceza alır kavuşursunuz

11
11
yanıtYanıtla
akpbaromuko@hotmail.com:

suçlu kadın

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title