Haberler

Uefa U-17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur Maçları Yarın Başlıyor

Türkiye İlk Maçını Evsahibi Almanya ile Oynayacak

TÜRKİYE İLK MAÇINI EVSAHİBİ ALMANYA İLE OYNAYACAK

Almanya'da düzenlenen 2010-2011 UEFA U-17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 4. Grup maçları yarın başlıyor.

Elit Tur 4. Grup maçlarında yarın U-17 Milli takımı, ev sahibi Almanya ile mücadele edecek. TSİ 12.00'de başlayacak karşılaşma Grotenburg Stadı'nda oynanacak. Ay-Yıldızlılar gruptaki diğer maçlarını 26 Mart Cumartesi günü İsviçre, son grup maçını ise 29 Mart Salı günü TSİ 12.00'de Ukrayna ile oynayacak.

Şampiyonaya evsahipliği yapan Almanya ise gruptaki ikinci maçını 26 Mart saat 16.00'da Düsseldorf Stadı'nda Ukrayna ile oynayacak. Almanya 3. maçında ise 29 Mart'ta Paul Janes Stadı'nda İsviçre ile karşılaşacak.

28 ekibin, 4'er takımlı, 7 grupta mücadele edeceği Elit Tur maçları sonunda, gruplarını lider olarak tamamlayacak takımlar finallere katılmaya hak kazanacakken, 3-15 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenecek UEFA U17 Avrupa Şampiyonası finallerine evsahipliği yapacak olan Sırbistan, finallere direkt katılacak.

GRUP MAÇLARI İSE ŞU ŞEKİLDE:

YARIN

12.00 Almanya - Türkiye

16.00 İsviçre - Ukrayna

26 MART:

12.00 Türkiye - İsviçre

16.00 Almanya - Ukrayna

29 MART

12.00 İsviçre - Almanya

12.00 Ukrayna - Türkiye

U-17 milli takımında yeni yıldızlar göze çarparken, A Milli takıma yükselecek kadar yetenekli oyuncuların eğitimi için her olanak sağlanıyor.

U17 Avrupa Şampiyonası'nın Proje Koordinatörü Sami Çölgeçen, TFF Futbol Direktörü Ersun Yanal ve Teknik direktör Abdullah Ercan'ın üzerine titrediği isimlerden olan Altay'dan Okay Yokuşlu ve Bursaspor'dan Sercan Şen Almanya'daki turnuva öncesinde hedeflerini şöyle anlatmışlardı.

OKAY YOKUŞLU (Altay)

"Takımın durumu iyi, gayet moralliyiz. Birkaç senedir beraber oynadığımız için birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İnşallah Almanya'dan ülkemiz için en iyi sonucu alıp döneceğiz. Rakiplerimizden Almanya ile daha önce oynamıştık. Oyuncularını ve oyun yapılarını biliyoruz. Ukrayna'yla da maçımız olmuştu ama İsviçre'yle daha önce oynamamıştık. Bizim kişisel hedefimiz en iyi şekilde eğitim almak ve milli takımların her kategorisinde hizmette bulunmak"

SERCAN ŞEN (Bursaspor)

"Hepimizin hedefi, Almanya'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Orada birinci olarak, Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Ayrıca, çok çalışarak büyük takımlarda oynamak istiyorum. Milli takımlarda A Milli takıma kadar yükselmek için mücadele edeceğim"

Öte yandan U17 Avrupa Şampiyonası'nın Proje Koordinatörü Sami Çölgeçen çok iyi bir jenerasyon yakaladıklarını söylerken, Teknik direktör Abdullah Ercan deneyimli ve kaliteli kadroya sahip olduklarını söyledi:

SAMİ ÇÖLGEÇEN: "BÖYLE BİR JENERASYON KOLAY KOLAY GELMEZ"

"Bu takım birinci turu geçti, şimdi Elit Tur'u inşallah geçmeye gidiyor. Elit Tur'u Almanya'da, Almanya, İsviçre ve Ukrayna'ya karşı oynayacağız. Oradan birinci çıktığımız takdirde Avrupa Şampiyonası finallerine gideceğiz. Oradan ilk altıya girdiğimiz takdirde Dünya Şampiyonası'na gideceğiz. Bizim U17 Milli Takımı, bundan önceki hem Nijerya'daki, hem de Peru'daki Dünya Şampiyonaları'na katılmıştı. Yalnız bu takımın bir ilginç özelliği var, o gruptan çıksın veya çıkmasın, benim görüşüme göre şu anda Türkiye'nin en iyi genç milli takımı. Çok ilginç bir şekilde, isim vermek istemiyorum ama 1-2 sene içerisinde A Milli Takım'a çıkmacak 6-7 oyuncuyu kadrosunda barındıran bir takım. Bu çocuklara Federasyon tabii ki sahip çıkacak ama kulüplerinin de onlara mümkün olduğu kadar fazla oynama şansı vermesini özellikle rica ediyorum. Çünkü böyle bir jenerasyonu kaybetmeyelim, böyle bir jenerasyon kolay kolay gelmez"

ABDULLAH ERCAN: "DENEYİMLİ VE İYİ BİR KADROYA SAHİBİZ"

"Almanya, İsviçre ve Ukrayna'nın olduğu bir Elit Tur Şampiyonası oynayacağız. 3 ülke de çok kuvvetli. Biz de deneyimli ve iyi bir kadroya sahibiz. Ülke futbolu için çok önemli oyuncuları barındırdığımızı düşünüyorum. Gelişimleri son derece iyi şekilde devam ediyor. Milli takımlar bu oyunculara çok iyi şekilde sahip çıkıyor, umarım kulüpleri de bu oyunculara sahip çıkar ve uzun yıllar sonra bir blok halinde, bir nesil halinde milli takımı taşıyacak bir grup oluştururuz diye düşünüyorum. Hedefimiz her zaman A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek. ama yetiştirirken yarışmak da oyuncular için çok önemli. İki işi bir arada yürütmeye çalışıyoruz.

Sadece stoper değil, beklerde de sorun gözüküyor. Bunlar sadece milli takımların sorunu değil, kulüplerden kaynaklanan sorunlar da var. Orada kullanılan oyuncular yurt dışından getirilen oyuncular olduğu için, ne kadar oyuncu yetiştirsek de önlerinde mutlaka bir yabancıya takılıyorlar. Daha sonra da bunun sıkıntısını A Milli Takım'da yaşamaya başlıyoruz. İnşallah bu grup bunu biraz değiştirecek diye düşünüyorum.

Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Milli Takımımızın kadrosuna şu oyuncular bulunuyor:

Sercan ŞEN, Okan DENİZ, Taha Can VELİOĞLU (Bursaspor)

Beykan ŞİMŞEK, Kerem ÇAĞATAY, Recep NİYAZ (Fenerbahçe)

Kadir ARı, Mehmet Erkut ŞENTÜRK (Beşiktaş)

İbrahim YILMAZ, Enver Cenk ŞAHİN (Büyükşehir Bld.Spor)

Selahattin ÖZCAN, Ahmet Yılmaz ÇALIK (Gençlerbirliği)

Okay YOKUŞLU (Altay)

Berkay CEYLAN (Göztepe)

Aykut GÜLER (Gaziosmanpaşa)

Yusuf MERSİN (FC Liverpool)

Hakan ÇALHANOĞLU (Karlsruher SC)

Dean Selim FLORENCE (Norwich City)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title