Haberler

Ücretsiz Formu Fahiş Fiyata Satıyorlar

Güncelleme:

TOKİ'nin taksitli evlerinden almak isteyen vatandaşlara bazı uyanık firmalar ücretsiz olan başvuru formunu 100 TL gibi fahiş bir fiyata satıyor.

TOKİ'nin taksitli evlerinden almak isteyen dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların öncelikle yapması gerekenlerden biri olan başvuru formunu doldurmak. Ancak başvuruyu nasıl yapacağını bilmeyenlere bazı uyanık firmalar arabuluculuk adı altında 100 TL karşılığında boş formu satıyor. Oysa ücretsiz olan bu formu Valilikler bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki TOKİ masalarından edinebiliyorlar. Bilgi kirliliği ve net bilgiye sahip olmadıkları için konuyu istismar eden çok sayıda firmaların türemeye başladığını anlatan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, uyanık kişilerin danışmanlık şirketi adı altında bedava temin edilen boş dilekçe örnekleri fahiş fiyata sattıklarını bildiklerini söyledi.

Formlar Bedava Temin Ediliyor

İstismarcı firmalar tarafından 100 TL'ye vatandaşa satılmaya çalışılan boş dilekçelerin bedavaya temin edildiğini hatırlatan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, tüketicilerin uyanık olmasını isteyerek, "Bu formlar, başvuru dilekçeleri ücretsizdir. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından ücretsiz bir şekilde başvuru yapabilirler, temin edebilirler" dedi.


"Herkesi arayıp mesaj atıyorlar"

İstismarcı firmaların maalesef tüketicilerin cep telefonlarını bir yerlerden bulduklarını ve cep telefonlarına sürekli mesajlar attıklarını kaydeden Kavar, "TOKİ'den ev almak istiyorsanız size form göndereceğiz' diyorlar. Tüketici talep ettiği zaman bu söz konusu firmalar tüketiciye ödemeli bir kargo gönderiyor. Tüketici aldığı bu kargoya 80-100 lira bir bedel ödüyor. Kargoyu alıyor açıyor bakıyor ki kargonun içinde matbu evrak ve o matbu evrakın içinde boşluklar var o boşlukları dolduruyorsun. Gerçi matbu evrakı alan işin içinden çıkamıyor o evrakı alan yine vakıflardaki, bankalardaki TOKİ masalarına gidiyor ve 'ben ne yapayım' diyor.

İstismarcılar dört bir yandan vatandaşı ablukaya aldılar

"O matbu evrakları zaten her yerden ücretsiz alabilirsiniz. Siz neden buna para ödüyorsunuz. Gerçi insanları dört bir yandan abluka altına almışlar" diyen Kavar, insanların ne yapacağını şaşırdığını ifade etti. Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, "Tüketiciler bu tür mesajlara gelen telefonlara itibar etmesinler. Oysa ücretsiz olan bu formu Valilikler bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki TOKİ masalarından edinebilirler. Bilgi kirliliği ve net bilgiye sahip olmadıkları için konuyu istismar eden çok sayıda firmaların türedi ve vatandaşlarımızda bu firmalara kanmasınlar. Vatandaşlara bir kez daha sesleniyorum: Uyanık kişilerin danışmanlık şirketi adı altında bedava temin edilen boş dilekçe örneklerini fahiş fiyata satın almayın. Bedavadır, dilediğimiz zaman gidip formu doldurup başvurun"

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title