Haberler

Uçak Kazası Kurbanlarının Aileleri Antalya'da Rehabilite Olacak

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Hong Kong-Bişkek seferini yaparken yerleşim yeri üstüne düşen ACT Havayollarına ait Boeing 747-400 tipi kargo uçağın enkazında hayatını kaybeden 35 kişinin yakını, ücretsiz tatil için Türkiye'ye uğurlandı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Hong Kong-Bişkek seferini yaparken yerleşim yeri üstüne düşen ACT Havayollarına ait Boeing 747-400 tipi kargo uçağın enkazında hayatını kaybeden 35 kişinin yakını, ücretsiz tatil için Türkiye'ye uğurlandı.

Kırgızistan Başbakanlık Konutu önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Başbakan Birinci Yardımcısı Muhammetkalıy Abulgaziyev, "Kurbanların ailelerini rehabilitasyon için Antalya'ya gönderiyoruz. Bu gezi ile kurbanların aileleri üzerindeki stresi atacaklarına inanıyorum" dedi.

Abulgaziyev, kurbanların aileleri ve yakınlarına bu ücretsiz tatil olanağının ACT Havayolu şirketi tarafından sunulduğunu hatırlattı.

Türkiye'ye uğurlanan 39 kişiye bir psikolog ve iki doktor da refakat edecek.

Bişkek Uluslararası Manas Havaalanı yakınlarında, ACT Havayollarına ait uçak, iniş yaptığı sırada 16 Ocak'ta Daça Su yerleşim birimine düşmüştü. Kazada, kaptan pilot İbrahim Gürcan Dirancı, ikinci pilot Kazım Öndül, yükleme uzmanı Melih Aslan ve uçuş teknisyeni İhsan Koca'nın yanı sıra 35 Kırgızistan vatandaşı hayatını kaybetmişti. Uçağın kara kutuları analiz için Moskova'ya gönderilmişti. Düşen kargo uçağın sahibi ACT Havayolları şirketi, Mart ayı sonunda Kırgız hükümetine 600 bin dolar tutarında maddi ve manevi destekte bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Hong Kong Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title