Haberler

Üç Yürek El Ele Projesi`nde Mutlu Son Yaklaşıyor

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Büyükşehir Belediyesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında yürütülen 'Üç Yürek El Ele' projesi 23 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek kapanış toplantısı ile sona erecek.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, TRT Haber'e verdiği röportajda 'Üç Yürek El Ele' projesinin 23 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek kapanış toplantısı ile sonra ereceğini söyledi.

Projenin fikir sahiplerinin Yusuf Oranlı ve Emir Malcıoğlu olduğunu hatırlatan Pala, "Ekim ayında hayata geçirilen projede, bir gönüllü, bir engelli ve bir öğrenciden meydana gelen gruplar, sponsorlardan tedarik edilen kumaşlarla kıyafet tasarladı. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü öğrencisiyle gönüllünün ilk randevuda bir kıyafet ortaya çıkarmasıyla süreç başladı. 23 Mayıs'taki galada, kıyafetler sergilendikten sonra gönüllülerimiz tarafından gönüllerinden geçen bir ücret karşılığı satın alınacak.

Böylece 'Üç Yürek Ele Ele' projesinden elde edilen gelir, 'Altın Kapak Sandalyeye' projesinde akülü sandalye alımı için kullanılacaktır. Akülü sandalyeye ihtiyaç duyan bireylerin de sosyal hayatın içerisinde olması sağlanacaktır. Bu projede ne kadar çok gelir elde edilirse o kadar çok engelli birey özgürlüğüne kavuşmuş olacak" dedi.

'Üç yürek el ele' projesinin, Türkiye'de ilk ve tek olarak başarıyla uygulanan çok farklı bir yardımlaşma projesi olduğunu kaydeden Pala, Bursa'nın cemiyet hayatını Merinos AKKM'deki galaya davet etti. Pala, engelli bireyler örnek projeler yapmaya devam edeceklerini belirterek Altın Kapak Sandalyeye projesinin de sürdüğünü hatırlatan Pala, toplanan kapakların Bursa Kent Konseyi ofislerine teslim edilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Saraç Semih Pala Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title