Haberler

Tuzluca'da Sağanak Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde etkisini gösteren sağanak yağış su baskınlarına yol açtı.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde etkisini gösteren sağanak yağış su baskınlarına yol açtı.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle Yukarı Mahalle mevkisinde dere yatağında kurulu bulunan 4 ev sular altında kaldı.

Kısa sürede yer yer 5 metreye ulaşan taşkın nedeniyle evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bazı vatandaşlar göle dönen evlerindeki eşyalarını çıkarmak için yoğun çaba harcadı.

Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, yaptığı açıklamada, mahallede bulunan menfezin yetersiz kaldığını ve bu nedenle taşkın oluştuğunu anlattı.

Menfezin zaman içinde tıkandığına işaret eden Gültekin, "Biriken kum, menfezi doldurmuş. Bu nedenle su akışı olmuyor. Menfezin güney kısmındaki bölümde metrelerce su birikintisi oluştu maalesef. Kendi imkanlarımızla açmaya çalıştık ama başarılı olamadık" dedi.

Gültekin, su birikintisinin yer yer 5 metre yüksekliğe ulaştığını belirterek, "Bölgedeki su taşkını nedeniyle 4 vatandaşımızın evi kullanılamaz hale geldi. Şu anda vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Tek sevineceğimiz nokta can kaybının oluşmaması. Çok şükür kimsede bir sağlık sorunu oluşmadı" ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Ali Suçin ise, taşkın nedeniyle büyük maddi hasar oluştuğunu aktardı. Sağanak nedeniyle kısa sürede su birikintisinin oluştuğuna işaret eden Suçin, "Bazı evler sular altında kaldı. Bu evlerde 13 nüfus yaşıyor. Gece saatlerinde yağış gerçekleşseydi can kaybı da olabilirdi" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Memet Ali Suçin Mehmet Gültekin Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title