Haberler

Özdağ ve beraberindekiler adliyeyi sloganlarla terk etti! Tutuklu gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas'a tahliye

Güncelleme:

Sığınmacılara yönelik paylaşımları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan tutuklu bulunan gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Çardaklı ve Kafkas'ın da aralarında bulunduğu 30 kişinin tahliyesine karar verdi. Mahkeme çıkışı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki kalabalık grup adliye koridorunda, "Türk'üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar attı.

Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı'nın da aralarında olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı davanın ilk duruşmasında tüm sanıkların tahliyesine karar verildi.

ÇARDAKLI VE KAFKAS HAKİM KARŞISINDA

Tutuklu gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas'ın da aralarında olduğu 30 kişinin mültecilere yönelik haberleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Özdağ ve beraberindekiler adliyeyi sloganlarla terk etti! Tutuklu gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas'a tahliyeSüha Çardaklı-Serkan Kafkas

"Halk arasında korku ve panik yaratma", "halkı kin ve nefrete yöneltme", "halkı yanıltıcı bilgileri toplu halde yayma" suçlarından açılan davada; avukatlar, sanıkların tutuksuz yargılanmasını istedi. Ayrıca avukatlar, iddianamede yer alan "toplu suç" ifadesinin hukuka aykırı olduğunu ve dosyaların ayrılması gerektiğini belirterek ayrı yargılama talep etti.

Özdağ ve beraberindekiler adliyeyi sloganlarla terk etti! Tutuklu gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas'a tahliye

MAHKEME TÜM SANIKLARIN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Savcılık ise sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme hakimi, karar vermek için duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aranın ardından hakim, tüm sanıkların tahliyesine karar verdi.

Özdağ ve beraberindekiler adliyeyi sloganlarla terk etti! Tutuklu gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas'a tahliye

ÖZDAĞ VE BERABERİNDEKİLER SLOGANLARLA ADLİYEYİ TERK ETTİ

Duruşmayı kalabalık bir grup takip etti. Mahkemenin tahliye kararının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki kalabalık grup, mahkeme koridorunda"Türk'üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar attı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Zafer Partisi Ümit Özdağ Çardaklı Hakim Ceza Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Hamit Gündoğdu:

Türk milleti uyanıyor... öncü olanlardan Tanrı razı olsun...

187
347
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Tanrı seni kutsasın yeğen Allah’ta bize sabır vermiş sabır ediyoruz

yanıt1
yanıt0
süleyman koç:

yalnız tanrı kelimesi türkçe değildir... orhun yazıtlarını tercüme eden şahsın dininindeki bir kelimedir...türkçede tengri dir yaratıcının adı..bazı aptallar orhun yazıtlarındada tanrı yazıyor demesi ve buna inana kesimlerin olması üzücü..o yazıtı çözen insan müslüman olsaydı Allah diyicekti o kelimeye budist olsaydı ağaç odun diyicekti

yanıt31
yanıt14
okan kara:

Tanrı hepinizi korusun

yanıt18
yanıt16
Hamit Gündoğdu:

Süleyman Koç Tanrı Türkçe kelimedir tengriden türemiştir. Bak sana Tanrı Türk'ü korusun ve yuceltsinin orjinalini yazıyorum...Tengri Türüküg Közetzün yegedsün

yanıt8
yanıt7
Alkurt:

Allah sizden razi olsun Ümit ve Arkadaslari

191
282
yanıtYanıtla
Oguz Korkmaz:

Adliyeyi lağım fareleri basmış...

258
171
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

ırkçılık faşizm fitne ölümcül suçlardır.

224
115
yanıtYanıtla
Deniz:

Reziller

177
93
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Savaş olsa ilk kaçacaklar listesi..

76
39
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title