Haberler

Tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel Kimdir?

Güncelleme:

Diyarbakır'da hakkında açılan davaya katılmadığı gerekçesiyle gözaltı kararı verilerek gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, tutuklandı.

Diyarbakır'da hakkında açılan davaya katılmadığı gerekçesiyle gözaltı kararı verilerek gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel için savcı tutuklama talep etti. Mahkeme Çağlar Demirel'in tutuklanmasına karar verdi.

DÜN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, dün TBMM'den ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.


ÇAĞLAR DEMİREL KİMDİR?

29 Temmuz 1969'da Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğdu. Baba adı Gündüz, anne adı Gülperi'dir. Dicle Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü bitirdi.

Türkiye Aile Planlaması Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Umut Işığı Kadın Kooperatifi ve KJA (Özgür Kadınlar Kongresi) gibi çok sayıda sivil toplum örgütü çalışmalarında yer aldı. Bağlar Belediyesine bağlı kadın çalışmalarının koordinatörlüğünü yürüttü. Demokratik Toplum Partisinden Mardin'in Derik İlçesi Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çağlar Demirel Diyarbakır Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title