Haberler

Türkvizyon Şarkı Yarışması İmza Töreni Anadolu Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında bir büyük proje daha hayata geçiyor.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında bir proje hayata geçiyor. 20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' imza töreni, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen muhteşem bir programla gerçekleştirildi.

Törene; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, AÜ Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, yerli ve yabancı çok sayıda misafir katıldı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Rusya, Tataristan, Moldova, Ukrayna, Kırım, Bosna-Hersek, Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye gibi 20 ülkenin bulunduğu ve 300 milyon kişinin televizyondan takip edeceği 'Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın imza törenine 2011 yılı Eurovision şarkı yarışması birincisi Azeri sanatçı Nigar JAMAL ile Farid MAMMADOV da katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Avcı, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğini, Eurovision Şarkı Yarışması'na bir alternatif olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı daha sonra konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Türk Dünyası Kültür Başkent'inin en büyük tanıtım araçlarından bir tanesi müziktir. Dolayısıyla özellikle gençlerimizi içine alan böyle bir projenin gençleri buluşturacağını, gençlerin ortak duygularını ortaya çıkaracağını ve zengin bir kültürel alışverişe yol açacağını ümit ediyoruz. Ayrıca, bundan sonraki yıllarda inşallah yeni Türk Dünyası Kültür Başkentlerinde bu etkinlik devam edecektir. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinden birisini yapıyoruz. Bir Eskişehirli olarak Türkvizyon'un Eurovision'un gördüğü ilgiden çok daha fazla büyüğünü hak ettiğine ve ilgi göreceğine inanıyorum. Eurovision bir tarafta Türkvizyon bir tarafta gibi karşılaştırmaya veya alternatifleştirmeye gerek yok. Türkvizyon kendi markasıyla da Türk Dünyası'nda yerini alacaktır. Türkvizyon bunların dışında kendi yolunda, büyüyerek devam edecek diye ümit ediyorum. Bu yarışmada hangi ülkeyi kimin temsil edeceğini bilmiyorum."

Türk Dünyası Kültür Başkentliği Eskişehir'i, Türkiye'nin, Dünyanın gündemine taşıyor diyen Vali Tuna, "Tarih boyunca insanlığın ortak mirasına değerli katkılar yapan Türk dünyası, geleceğin dünyasında da çok derin ve renkli izler bırakacak enerjiye ve dinamizme sahiptir" dedi.

Türkvizyon Şarkı Yarışmasının, kuşakları, kültürleri buluşturacağını ve çok önemli köprüler kuracağını belirten Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mevlana şöyle der: ''Söz vardır keskin kılıç gibidir, dostluğu anında keser ve bitirir. Kış mevsimi gibi, kalp bahçesinde yeşeren filizlere acımadan kıyar. Bir söz de vardır ki ilkbahar gibidir. Her yanı süsler ve güzelleştirir...'' Biz de ilkbahar gibi her yanı süsleyen ve güzelleştiren sözleri tercih ederek yüreklerde sevgi ve ümit yeşertmek istiyoruz. Türk Dünyası Kültür Başkentliği vesilesiyle; eksilmeyen bir heyecan, azim ve gayret içinde güzellikler üretmeye devam edeceğiz.

Türkvizyon Şarkı Yarışması, kalıcı bir eser niteliğindedir. İlkine vesile olmak, ev sahipliği yapmak bizler için gurur verici. Bundan sonraki yıllarda gelenekselleşecek, kalıcı etkilerini hissettirecek."

Vali Tuna sözlerinin sonunda, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak bu yarışmaya emeği ve katkısı olan tüm kurumlara teşekkür etti.

Programın sonunda Vali Tuna, KKTC Genç Tv kanalıyla bir röportaj yaptı. Vali Tuna, Türk Dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacıyla 'Türkvizyon Şarkı Yarışması'nı düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra Vali Tuna, AÜ Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın'a ve organizasyonda görev alan ekip çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title