Haberler

Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatı Kınandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Köy girişinden ve köyden detay ve genel görüntü- Karakoç köyü Muhtarı Hüseyin Uzun ile röportaj- Karakoç köyü halkından Ahmet Keçici ile röportaj Türkmen köylerine yönelik kara harekatı- Eski Türkmen köylerinden Karakoç köyü Muhtarı Uzun: - "Yapılan saldırılar haince ve yanlıştır, olmaması gerekir. Bir an önce sona ermesini istiyoruz" Suriye'de Esed rejiminin Rusya'nın da desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılar, eski Türkmen köylülerince kınandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Köy girişinden ve köyden detay ve genel görüntü- Karakoç köyü Muhtarı Hüseyin Uzun ile röportaj- Karakoç köyü halkından Ahmet Keçici ile röportaj Türkmen köylerine yönelik kara harekatı- Eski Türkmen köylerinden Karakoç köyü Muhtarı Uzun: - "Yapılan saldırılar haince ve yanlıştır, olmaması gerekir. Bir an önce sona ermesini istiyoruz" Suriye'de Esed rejiminin Rusya'nın da desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılar, eski Türkmen köylülerince kınandı.Kırklareli'ndeki eski Türkmen köylerinden Karakoç köyü Muhtarı Hüseyin Uzun, Türkmen köylerine yapılan saldırıların haince ve yanlış olduğunu söyledi.Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Türkmen köyünde yaşayan insanlar olarak yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını söyledi.Saldırıların bir an önce sona ermesi ve köylülerin yeniden huzur ve güven ortamı içerisinde köylerine geri dönmesi temennisinde bulunan Uzun, Türkmen köylerinin rahata kavuşturulması gerektiğini ifade etti.Dünyadaki terör olaylarının bitmesini dileyen Uzun, "Türkmen köylerine olan saldırıyı kınıyoruz. Bir an önce saldırıların sona ermesini istiyoruz. Türk milleti olarak yapılan saldırıları kınıyoruz. Türkmenlerin tekrar köylerine dönmelerini temenni ediyoruz. Yapılan saldırılar haince ve yanlıştır, olmaması gerekir. Türkmen köylülerimiz rahata kavuşmalıdır" diye konuştu.Köy halkından Ahmet Keçici de saldırıların son derece yanlış olduğunu ifade ederek Türkmenlerin zarar görmemesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Hüseyin Uzun Lazkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title