Haberler

Türkmen Dağı Frig Yoluna yürüyüş parkuru

Güncelleme:

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün Türkmen Dağı Frig Yoluna doğa ve tarih severler için yeni bir yürüyüş parkuru oluşturmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün Türkmen Dağı Frig Yoluna doğa ve tarih severler için yeni bir yürüyüş parkuru oluşturmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Bu amaçla Türkmen Dağı Frig Yolu yürüyüş güzergahının belirlenmesi için yapılan incelemeler Bölge Müdürü Hasan Keskin başkanlığında, Odun Dışı ve Hizmetler Şube Müdürü Cihan Köse, Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem, Sabuncupınar İşletme Şefi Sümeyra Ezgin Çapar ve Türkmendağı İşletme Şefi Timuçin Özdemir'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Takriben 20 kilometre olarak belirlenen Türkmen Dağı Frig Yolu yürüyüş güzergahının, Söğütlü Yayla, Gölcük Yaylası, İnli Yayla, Türkmen suyu'nun çıktığı yer olan Doğankaya İncik Suyunu geçerek Fındık Köyü ve Doğuluşah köyü arasında yer alan Frigya yollarından sonra İnli köyü Şapalleri ve Kayzer kalesi ile Ilıca Kaplıcalarında sonlanması planlanıyor.

Türkmen Dağı'nda yaptığı incelemelerde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bölge Müdürü Hasan Keskin," Frigyalıların kayalara evler, kaleler, anıtlar oyarak kurduğu, kocaman bir medeniyetin izlerini sürmek ve muhteşem biyoçeşitliliğe şahit olmak isteyen vatandaşlarımız Türkmen Dağı Frig Yolu bittiğinde hafta sonlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekler. Aynı zamanda yaban hayatını gözlemleme şansına da sahip olacaklar bunun yanı sıra kayın, karaçam ve sarıçam ormanlarının iç içe geçtiği bir parkurda keyifle zaman geçirecekler. Doğa yürüyüşlerine merak salmış tüm doğaseverleri bu yolu yürüyerek tarihe adım atmak için çalışmalarımız bittiğinde bekliyoruz. Doğa yürüyüşlerinin insan sağlığına ve psikolojisine büyük faydaları olduğunun kanıtlandığı günümüzde hayat akışı içinde kendine doğada da zaman ayırıp yürüyüşe çıkmak isteyen insanlar için yeni yürüyüş güzergahları belirleyerek, vatandaşların daha kaliteli ve doğa ile iç içe zaman geçirmesine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Keskin Söğütlü Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title