Haberler

Türkler'in denizcilik tarihi SAÜ'de anlatıldı

SAÜ'de düzenlenen 'Türkiye'nin deniz jeopolitiği' isimli konferansta Türkler'in denizcileşme tarihi hakkında bilgiler verildi.

SAÜ'de düzenlenen ' Türkiye'nin deniz jeopolitiği' isimli konferansta Türkler'in denizcileşme tarihi hakkında bilgiler verildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğunca (ADT) düzenlenen " Türkiye'nin Deniz Jeopolitiği" konulu konferansa, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz konuk oldu. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Türkiye'nin denizcilik anlamında çok büyük yetenekleri olmasına rağmen tarih boyunca denizcileşemediğine vurgu yapan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, " Venedik, Fransa, İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere 10 ülkeye tanınan kapitülasyon hakları sadece ekonomik anlamda zarar vermedi. Türkiye'nin denizcileşmesine, denizciliğin halk ve devlet aygıtından gelişmesini engelledi. Biz denizci bir millet değiliz, fakat olmak zorundayız. Şu bilinmelidir ki hiçbir millet denizci doğmaz ve Türkler kadar hızlı denizcileşen bir millet de yok. Birinci Dünya Savaşı'nda deniz donanmasına sahip olmayan Anadolu'yu işgale gelen istila güçlerini denizde durduramadık ve Çanakkale'de on binlerce vatan evladını yitirdik" dedi.

Denizciliğin tarihi hakkında da konuşan Tümamiral Cem Gürdeniz, "Dünya'da denizcilik alanında en büyük atılımlar, İkinci Sanayi Devrimi sonrası 19'uncu yüzyılın son çeyreğinde yaşandı. Bu dönemde 33 yıl boyunca donanma Haliç'ten çıkarılmamış, 1987 Türk-Yunan savaşı çıktığında bazı gemilerin Haliç'ten Çanakkale'ye varması 4 günü bulmuştur. Donanma bu savaşta Ege'de hiçbir varlık gösteremedi. Gemi komutanları bu durum sonrasında topluca istifa etti" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını Türkiye'nin deniz jeopolitiğine ilişkin görsel, veri ve bilgi paylaşımı ile bitiren Gürdeniz'e, ADT Başkanı tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cem Gürdeniz Denizcilik Venedik Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title