Haberler

'Türkiye Uçuyor' Buluşmaları

Trabzon'da, Anadolujet'in beşinci yılı kutlamaları kapsamında Turkish Cargo işbirliği ile hazırlanan 'Türkiye Uçuyor" buluşmalarının üçüncü ayağı Trabzon'da yapıldı."

Trabzon'da, Anadolujet'in beşinci yılı kutlamaları kapsamında Turkish Cargo işbirliği ile hazırlanan ' Türkiye Uçuyor" buluşmalarının üçüncü ayağı Trabzon'da yapıldı.

Anadolujet ve Turkish Cargo işbirliğiyle Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği ekonomik kalkınma için akıl birliği ve çözüm platformlarını oluşturan ' Türkiye Uçuyor Buluşmaları'nın üçüncüsü Trabzon'da gerçekleştirildi. Aşılması gereken sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı etkinliğe katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Gönül isterdi ki bu salon dolu olsun ama demek ki tanıtımı iyi yapamamışız" dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Anadolujet icrasından Sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Turkish Cargo Başkanı Ali Türk, TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu ve davetliler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, salonun boş kalmasına üzülerek şunları söyledi: "Tabi gönül bu kadar önemli, bir toplantının gerçekleştirilmesinde bu salonun dolu olmasını, değişen gelişen Türkiye ile ekonomisiyle Anadolu jet ile paralel yoğunlukta olmasını beklerdik ama herhalde tanıtımda bazı eksikliklerimiz oldu. Bunu bir dahaki toplantılarda telafi etmiş oluruz. Anadolujet'in bize sağlamış olduğu ve ana eksen görevi olan global dünyaya ulaşma hizmeti bölgemiz ve Trabzon'umuz açısından bir fırsat. Bu anlamda değerli etkinliklerinden dolayı Anadolujet'in çalışma arkadaşlarına bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum"

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen Capital Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Türkiye Nasıl Uçar' konulu panele katılımcı olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ve TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu katıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, yaptığı konuşmada, "DOKA 6 ilden oluşuyor. Mevcut ajanslar içerisinde en büyüğü Doğu Karadeniz Bölgesi, DOKA'nın 2013 vizyonunda yenilikçi, rekabetçi ve sürdürülebilir bir Doğu Karadeniz hedefleniyor. Bölgesel beklentilerde bölgemizin mevcut değerleri göz önüne alınmıştır. Geçen yılda 90 bin yabancı turist bölgemizi ziyaret ederek katkı sağladı. Doğa ve kongre turizmi açısından dünyaca ünlü yaylalarımız büyük önem arz ediyor. Turizmden sonra yaygın sanayi ile ilgili çalışmalar var. Bu bağlamda karşımıza KOBİ'ler çıkıyor. Yaklaşık 1 milyon 880 bin KOBİ var" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Gümüşhane Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title