Haberler

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 14. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, geçmişte hakları önemsenmeyen engellilerin verilen mücadelelerden sonra son yıllarda haklarına kavuşmaya başladığını belirterek, "Yıllarca kendi engellisi için 'Benden önce ölsün' diye dua eden anneler, artık 'İnşallah ölmez, beraber...

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, geçmişte hakları önemsenmeyen engellilerin verilen mücadelelerden sonra son yıllarda haklarına kavuşmaya başladığını belirterek, "Yıllarca kendi engellisi için 'Benden önce ölsün' diye dua eden anneler, artık 'İnşallah ölmez, beraber yaşarız' diyorlar. Çünkü bir taraftan engelli, yürektir, evlattır, ölümü istenmez, diğer taraftan da devlet baba elini uzatmıştır." dedi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 14. Olağan Genel Kurulu başladı. Sosyal Güvenlik Kurulu Erdoğan Özen toplantı salonunda başlayan toplantıya TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve STK'lardan temsilci ve yetkililer katıldı.

Konfederasyon Başkanı Çelebi, genel kurul öncesi yaptığı açılış konuşmasında, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların bütün toplumun sorunu olduğunu dile getirdi.

"Engelilik hiç kimsenin talebi değildir. Engelliliği, biz kendi kucağımızda bulduk. Engellilik, evrensel bir olgudur. Kimin, ne zaman, ne olacağı hiç kimse tarafından bilinmemektedir." diyen Çelebi, toplumun son yıllarda yapılan çalışmalarla engelliler ile yaşamayı öğrendiğini belirtti.

Çelebi, geçmiş dönemlerde hakları önemsenmeyen engellilerin, verilen mücadele ve yapılan çalışmalarla son yıllarda haklarına kavuşmaya başladığını anlattı.

Engellilere verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve siyasilere teşekkür eden Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin refah seviyesi yükseldikçe, engelli haklarının da refah seviyesinin de yükseldiğini görüyoruz. Yıllarca kendi engellisi için 'Benden önce ölsün.' diye dua eden anneler, artık 'İnşallah ölmez, beraber yaşarız' diyorlar. Çünkü bir taraftan engelli yürektir, evlattır, ölümü istenmez, diğer taraftan da devlet baba elini uzatmıştır."

Çelebi, Maliye Bakanlığı'nın, sivil toplum kuruluşlarının mesleki eğitim kurslarında, iktisadi işletme kurma zorunluluğu getirdiğini belirtti.

İktisadi işletme kurma zorunluluğunun kar eden kuruluşlar için geçerli olduğunu ancak engelli derneklerinin hiç birinin kar amaçlı çalışmadığını söyleyen Çelebi, engelli derneklerin bu kapsamdan çıkarılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Çelebi, "Haklarınızı ne kadar savunursanız, o kadar var olacaksınız. Savunmasanız, geri giderseniz, başınızı yastığa rahat koyamazsınız." dedi.

"Kafası dışarıya ipotekli olanlar sizi anlamayabilirler"

TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise AK Parti iktidarına kadar Türkiye'de engellilerin saklandığını, sokağa çıkarılmadığını, son yıllarda ise engellilerin toplumda değerlerinin bilindiğini ve önemli haklara sahip olduklarını söyledi.

Uslu, Biz hiçbir siyasi ayrımı yapmaksızın yerli ve milli düşünen herkesle beraber olmaya, birlikte düşünmeye, birlikte geleceği kurgulamaya hazırız." dedi.

Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının da son yıllarda engelliler için çalıştıklarını belirten Uslu, "Bu ülkenin ne kadın diye, ne engelli diye, ne de eğitimli, eğitimsiz diye tek bir iş gücünü israf etmek gibi bir lüksü olmadığını düşünüyorum." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ile devam eden olağan genel kurul toplantısı, konfederasyon başkanının seçimiyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Salim Uslu Türkiye Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title