Haberler

Türkiye'nin İlk Uygulamalı Yüksekokulu Açıldı

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve bünyesinde 40 öğrenciye eğitim verecek olan Kocaeli Ford Otosan Vakfı Meslek Yüksekokulu, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde açıldı.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan ve bünyesinde 40 öğrenciye eğitim verecek olan Kocaeli Ford Otosan Vakfı Meslek Yüksekokulu, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde açıldı.

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, yükseköğrenimde ilk kez yapılacak uygulamalı mesleki eğitim konseptiyle sektöre nitelikli işgücü yetiştirecek. Uluslararası eğitim standartları ve mesleki kriterlere uygun eğitim alacak öğrenciler; sektörde tasarım, üretim, pazarlama ve satış hizmetlerinde çalışarak Türkiye'nin global alanda rekabet gücünü artıracak. Gölcük İhsaniye Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katılan Turgay Durak, "Bilgi ve teknolojiye dayalı günümüz küresel ekonomisinin gerektirdiği becerilerin genç nüfusumuza kazandırılmasının yolu hiç şüphe yok ki eğitim ve öğretimden geçiyor" dedi.

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı (VKV)'nın, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 9 milyon TL'lik yatırımla inşa ettiği Kocaeli Üniversitesi VKV Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, törenle eğitim hayatına kazandırıldı. Koç Holding'in Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında kurulan okulun açılış törenine Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.

"TOPLUMSAL İHTİYAÇLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 85 yılı geride bırakan Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç'un "Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım" sözünün çalışmalarında kendilerine ışık tuttuğunu belirtti. Durak, bugün açılışı için bir araya geldikleri Meslek Yüksekokulu'nun hayata geçmesini sağlayan ve Türkiye'nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı'nın 45 yıldır ülkemizin kalkınmasına destek olma bakış açısıyla faaliyet gösterdiğini söyledi.

Önceliğin her zaman Türkiye'nin kazanması olduğunu anlatan Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: " Türkiye'nin sanayi ile var olması ve dünya pazarlarındaki rekabetçi gücünü ürettiği kaliteli ürünler ve verimliliği ile istikrarlı bir şekilde artırması gerekiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve geleceğimize yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz. Mesleki eğitimini tamamlayan gençlerimiz, işinin uzmanı çalışanlar olduklarında, işlerine kattıkları değeri ve farkı hep birlikte göreceğiz. Türkiye otomotiv sanayinin lider şirketi olan Ford Otosan'ın hem kendi adına hem de sektörü adına mesleki eğitim meselemizi yükseköğrenim seviyesine taşıyan bu büyük projenin içerisinde yer almasını da anlamlı buluyorum."

"HEYECANLA BEKLİYORUZ"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de yaptığı konuşmada, Ford Otosan'ın sektöründe ilk uygulamalı meslek yüksekokulunu hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "60'a yakın markanın 400 bin kişiyi aşan istihdam rakamıyla büyük bir değer oluşturduğu otomotiv sektöründe 'uzman işgücü' ihtiyacı büyük önem taşıyor. Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye eleman açığını azaltmak için çok yönlü çalışma sürdürüyoruz. Kaliteli mesleki eğitim almış çalışanların, kaliteli ürün ve hizmet üreteceğine, sektörümüzü geliştireceğine ve Türkiye'nin rekabet gücünü artıracağına inanıyorum. Eğitimli genç beyinlerin fabrikalarımızda çalışmaya başlayacağı günleri heyecanla bekliyoruz."

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise meslek yüksekokullarının önemine değinerek, "Meslek yüksekokullarında 800 bin öğrenci okuyor. Bunu çok önemsiyoruz. Türkiye'nin, bizim gibi ülkelerin esas ihtiyacı olan bu okullarda, bu 800 bin kişiyi kaliteli, prestij konumlu ve yaptığı işi severek mezun etmek" dedi.

Koç Holding'e böyle bir yatırımı Kocaeli'ye kazandırdıkları için teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz mutluyuz birlikte mutlu bir sana ulaştık. Bir ülkenin gelişimi eğitimsiz mümkün değildir. Üretmeden kalkınmak mümkün değildir. Üreten zenginleşecektir."

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "Bu büyük yatırımı ilimize kazandıran Ford Otosan'a ve Koç Vakfı'na sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol davetlilerinin geniş katılımıyla okulun açılış töreni yapılarak okul içerisinde incelemelerde bulunuldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgay Durak Ford Otosan Türkiye Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title