Haberler

Türkiye'nin İlk Kadın Müzesinin Açılışı Sosyal Medyayı Salladı

İzmir Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk dünyanın ise 54. Kadın Müzesi sosyal medyada en çok konuşulan konulardan oldu.

İzmir Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk dünyanın ise 54. Kadın Müzesi sosyal medyada en çok konuşulan konulardan oldu. Müze açılışı, Twitter'da dünyada 4'üncü sıradan girerek trend topic oldu.

İzmir Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirinin bir halkası olan Türkiye'nin ilk dünyanın ise 54. Kadın Müzesi, sosyal medyada en çok ilgi çeken konular arasında dördüncü sırada yer aldı. Geçtiğimiz günlerde ünlü isimler eşliğinde açılışı gerçekleştirilen müze hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Tartan, "Türk kadını üreten, paylaşan, varlığı ile topluma güç katan, paylaşımcı ve sorumlu bir değer. Kadın Müzesi'nde bedenine ipotek konulan, şiddet ve tacize uğrayan değil, topluma umudu taşıyan kadın var. Bunun için dünya İzmir Kadın Müzesi'ni izledi. Değişimin ayak izleri her zaman olduğu gibi İzmir'den görülüyor. Artık kadının adı var. Bunu Türk kadını tüm dünyaya gösteriyor" diye konuştu.

Konak Basmane semtinde tarihi bir binanı restore edilerek hayata geçirilen Kadın Müzesi Türkiye'nin önde gelen kadın siyasetçileri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden de tam not aldı. İzmirli kadınlar, "Artık bizim de adımız var" sözleri ile müzenin İzmir için övünç kaynağı olduğunu dile getirdiler.

KADINLARDAN 'KADIN MÜZESİ' YORUMLARI

Türk siyaset hayatına uzun süre hizmet veren Devlet eski Bakanı İmren Aykut, İzmir'de Kadın Müzesi açılmasını son derece sevinç ve takdirle karşıladığını belirterek, "Böyle bir şey ancak İzmir'de olabilirdi. Bu Türk kadınına bir vefa örneği olmuştur. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Devlet eski Bakanı Işılay Saygın da projenin örnek bir çalışma olduğunu nitelendirerek, "Çok güzel örnek bir çalışma. İzmir gibi bir medeni şehirde gelen konuklarımızı nereye götüreceğimizi şaşırıyorduk. Turizm için büyük kazanç. Hakan Tartan'ın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir ise müzenin İzmir'de olmasının kenti yükselen değerler arasında olmasına neden olduğuna işaret ederek, "Türkiye ve kadınlar için çok önemli bir güzellik. Dünyada çok az sayıda olan kadın müzesi var. Bu anlamda İzmir'de açılan Kadın Müzesi ve bu sesin Konak'tan, İzmir'den yükselmesi çok önemli. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak Dr. Hakan Tartan'a kadına dair çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

IKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ise kadına yönelik artan şiddet ortamında Türkiye'nin ilk kadın müzesinin İzmir'de açılmasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Sarper, "Türkiye'nin ilk kadın müzesinin ilklerin kenti İzmir'de açılması çok anlamlıdır. Kadına yönelik şiddetin arttığı günümüzde Konak Belediyesi'nin tüm kadınlara seslerini duyurabilecekleri, başarılarını ve toplumsal önemlerini vurgulayan böyle bir müze kazandırması her türlü takdirin üzerindedir. İzmirlilerin müzeye ilk günden gösterdiği ilgide ayrıca sevindiricidir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tartan Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title