Haberler

Türkiye'nin İkinci Büyük Kulesi Anadolu Şehrinde

Güncelleme:

Türkiye'nin ikinci büyük kulesi Tokat'ın Turhal ilçesinde yükseklik korkusu olmayanları bekliyor.

Türkiye'nin ikinci büyük kulesi Tokat'ın Turhal ilçesinde yükseklik korkusu olmayanları bekliyor.

Ankara'daki Atakule'den sonra 65 metre yüksekliğinde kendi özeliği ile Türkiye'nin ikinci büyük kulesi 550 günde tamamlandı. Yaklaşık 3 ay önce açılışı yapılan kulenin 250 metrekarelik kafesine asansörle kısa sürede çıkılabiliyor. Saatte bir tur dönebilen kulenin zemin katında ise alışveriş merkezi, lokanta, iki tane düğün salonu yer alıyor. Turhal Belediyesi'nin kasasından para çıkmadan Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılan kule ilçeye ayrı bir prestij kazandırdı. Türkiye'nin en büyük kulesi olma özelliğini taşıyan Atakule örnek alınarak yapılan kuleyi gezmeye gelenler ise ilçede böylesine bir tesis görmekten dolayı şaşkınlığını gizleyemiyor. Yükseklik korkusu olmayanlar manzarayı izlerken çaylarını içiyor. Kule geceleri ise ışıklandırma ile ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Kule Kafe'nin işletmecisi Orhan Kasar, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Bölgede benzeri olmayan kulenin Turhal'a bir değer kattığını ifade eden Kasar, ilçede böyle bir tesisi görenlerden şaşkınlık yaşayanlar olduğunu kaydetti.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bölgenin markalaşması adına böyle bir hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Tokat'ın en gelişmiş ilçelerinden Turhal'da bölge olmayan bir ilk gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gözen, kuleye gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Turhal'ın yanı sıra çevre illerden de kuleyi gezmeye gelenlerin olduğunu ifade eden Başkan Gözen, "Belediyecilikte farklı bir çığır açmak zorundaydık. Bu anlamda Turhal'da ilde olmayan ilkleri gerçekleştirdik. Hiç kimsenin cesaret edemediği konulara bizler cesaret ettik" dedi.

Başkan Gözen, kulenin yapılma aşamasında eleştiride bulunanların bugün kendisine teşekkür ettiğini ifade ederek, "Kule inşaat aşamasındayken belediyenin kaynaklarından yapıldığını düşünenler oldu. Bu proje ile belediyemize yük getirmedik üstüne belediyenin kasasına girdi sağladık" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Gözen Türkiye Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

EYÜP YILDIRIMcendere60@hotmail.com:

TURHAL' ın prestiji ve değeri açısından güzel bir çalışma emeği geçenlere teşekkür ederim, lakin; işsizlik ve göç sorununa çare olmayacağı kesin. İstihdamı artıracak çalışmalar bekliyoruz yetkililerden...İSTANBUL ' dan sevgilerle

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title