Haberler

Türkiye'nin Acı Gerçeği! Bir Günde Büyüyen Çocuklar

Güncelleme:

Türkiye yıllardır terör örgütlerinin hain saldırılarıyla sarsıldı. Bu saldırılardan hiç kuşkusuz en çok çocuklar etkilendi. İşte Türkiye'nin bir günde büyüyen çocukları...

HABERLER.COM / ÖZEL Türkiye bir haftadır yine hain saldırılarla sarsıldı. Önce Beşiktaş'ta ciğerimiz yandı sonra Kayseri'yle ağladık. İki saldırıda tam 58 şehit verdik. 58 ana, 58 baba, 58 kardeş yandı. Ama en çok yara alanlar hiç kuşkusuz çocuklardı. Tıpkı Beşiktaş şehidi polis amiri Vefa Karakurdu'nun minik kızı Duru gibi. Tıpkı Kayseri'de şehit olan piyade er Kenan Döngel'in kardeşi Rivanur gibi. Onlar Türkiye'nin bir gecede büyüyen çocukları...

"ANNE BABAM NEDEN ONUN İÇİNDE"

Bir hafta önce tarihler 10 Aralık'ı gösterdiğinde Türkiye Beşiktaş'taki hain saldırıyla sarsıldı. Terör saldırısına 44 vatandaşımızı şehit verdik. Cenaze törenlerinde ise tüm Türkiye'yi ağlatan manzaralar da vardı. Bu manzaralardan en acıklısı da hiç kuşkusuz minik Duru'nun annesine yönelttiği soruydu. Duru sordu, Türkiye ağladı: Anne babam neden onun içinde? Cevap verilemeyen bu soru minik Duru'yu bir gecede büyüttü.


AĞABEYİNİN ARKASINDAN SON KEZ BAKTI

Bu kez terör Türkiye'yi Kayseri'de vurdu. Beşiktaş'ın şokunu atlatamadan tam 1 hafta sonra Kayseri'yle sarsıldık. 14 Mehmetçiğimiz şehit oldu. O şehitlerden biri de 20 yaşındaki piyade er Kenan Döngel'di. Cenazesini getirdiler Kenan'ın baba ocağına. Bir çift göz takıldı objektiflere. 4 yaşında 35'inde gibi metanetli... Minik Rivanur'du o. Şehidin minik kardeşi. Bir damla yaş süzüldü gözlerinden. Son kez baktı ağabeyine. Ve bir günde o da büyüdü.


Türkiye aynı acıları geçmişte de yaşadı. Türkiye'nin zihnine ok gibi saplanan o gözler hiç unutulmadı.

Tarih: 11 Aralık 2015

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii bahçesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışırken keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit düşen polis memuru Haydar Çetin'in cenaze töreninde göz yaşları sel oldu aktı. Tüm bu acının ortasında bir çift göz dikkat çekiyordu. 6 yaşındaki Eymen... Babasının tabutuna öyle bir sarılmıştı ki sanki kimse onu oradan ayıramayacaktı. Ve ağzından şu iki cümle döküldü:

"Anne babam cennete mi gidecek? Anne sen gitme ne olur."

İşte 6 yaşındaki Eymen de o gün büyüdü.


Tarih bu kez: 23 Aralık 2015

Yer: Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan özel harekat polisi Ahmet Atilla Güneş'in cenaze töreni. Yine aynı tanıdık gözler perişan etti Türkiye'yi. Bu kez büyüme sırası küçük Doğan'daydı. Tutamadı gözyaşlarını, ağladı, onunla beraber herkes ağladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Beşiktaş Kayseri Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title