Haberler

Türkiye'nin 5'inci Yüz Nakli Polonyalı Turistten (3)

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmaz hale gelen ve bugün Akdeniz Üniversitesi'nde Polonyalı turistten yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert'in babası Cafer Sert, yol parası bulamadığı için...

Babaya 500 LİRA YOL PARASI YARDIMI

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmaz hale gelen ve bugün Akdeniz Üniversitesi'nde Polonyalı turistten yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert'in babası Cafer Sert, yol parası bulamadığı için dün oğlu ile birlikte Antalya'ya gidemedi.

Daha önce müteahhitlik yaptığını anlatan Cafer Sert, oğlunun tedavisi için bugüne kadar 580 bin lira harcadığını söyledi. Tüm mal varlığını bitirdiğini, oğlunu görmek için Antalya'ya gidecek yol parası olmadığını söyleyen Cafer Sert, bugün yardım için İnegöl Kaymakamlığı'na başvurdu.

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ise Cafer Sert'in talebini hemen değerlendirip 500 lira yol parası verilmesini sağladı. Kaymakam İnci, "Tüm dualarımız Recep ile birlikte. Ameliyatın başarılı geçmesini ve Bursa'ya sağ salim dönmesini bekliyoruz" dedi.

"ESKİDEN VARLIKLIYDIM"

Kaymakamlıktan aldığı yol parasıyla akşam saatlerinde Antalya'ya gideceğini belirten Cafer Sert akşam saatlerinde Antalya'ya gideceğini söyledi.

Eskiden varlıklı olduğunu bugün cebinde 5 lira bile olmadığını söyleyen Cafer Sert, "Durumum çok iyiydi ancak varımı yoğumu oğlumun iyileşmesi için harcadım. Evimi sattım, şu an tükenmiş durumdayım. İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Zaten oğlum da Kaymakamlığın bizlere parasını verdiği mamalar ile besleniyor" dedi.

'44 AMELİYAT GEÇİRDİ'

Oğlunun 6 yılda tam 44 ayrı ameliyat geçirdiğini söyleyen Cafer Sert, şunları söyledi:

"Yavruma yüz nakli yapılacak olmasından dolayı çok mutluyum. Ayrıca çok da üzüntülüyüm. O Antalya'da yapayalnız. Bizim de Antalya'ya gelmemizi istediler. İmkanlarım kısıtlı olduğundan dolayı gidemedim. Eski yüz yapısına kavuşması için Allah'a dua ediyorum. Beni en fazla, böyle bir günde çocuğumun yanında olamamam üzüyor."

Organ bağışı yapan Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın ailesine teşekkür eden Sert, "Ne onlar bizi tanıyor ne de biz onları tanıyoruz. Allah onlara da sabır versin. İlgililere de teşekkür ederim" dedi.

Baba Cafer Sert oğlunun yüz naklini olacağını, kalp hastası olan eşinin heyecanlanmaması için haber vermediğini sözlerine ekledi. - Sert

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Recep Sert İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title