Haberler

KUALA LUMPUR - Türkiye, Malezya ile ticari iş birliğini artırmayı hedefliyor

Güncelleme:

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Türkiye ile Malezya arasındaki ticari iş birliğinin daha da geliştirilmeye müsait olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Türkiye ile Malezya arasındaki ticari iş birliğinin daha da geliştirilmeye müsait olduğunu belirtti.

Büyükelçi Kavakcı, Türkiye-Malezya arasındaki ticari ilişkileri ele almak amacıyla bulunduğu Malezya'nın Sarawak eyaletindeki ziyaretleri kapsamında, Eyalet Başbakanı Tan Sri Abang Johari Tun Openg, Sarawak İş Federasyonu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Datuk Abang Abdul Karim Tun Openg ve Malezya Üreticiler Federasyonu Sarawak Başkanı Dato Sri Victor Hii Lu Thian ile görüştü.

Türkiye-Malezya arasıdaki ticari ilişkileri değerlendiren Büyükelçi Kavakcı, iki ülke arasındaki iş birliği alanlarının artırılması gerektiğini belirterek, potansiyel iş birliği alanları olarak sanayi sektöründe kullanılan makine ve ekipmanlar ile helal gıda ve tarıma dikkati çekti.

Büyükelçi Kavakcı, "Türkiye ile Malezya arasındaki ticari iş birliği daha da geliştirilmeye müsait. Bu konuda Sarawak eyaletiyle de ticari ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini düşünüyoruz. Buradan daha fazla miktarda alüminyum ve benzeri materyallerin satın alınabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Sarawak İş Federasyonu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Datuk Abang Abdul Karim Tun Openg, iki ülke iş insanlarını bir araya getirecek bir platform kurmak için anlaşma imzalanmasının önemli olduğunu belirtti.

Türk iş insanlarını Sarawak'a davet eden oda başkanı, eyalette dijitalleşme, 5G teknolojisi, yol ve köprü inşası ile turizm alanlarında yatırım planlamaları olduğunu ifade etti.

Ticaret Müşaviri Elif Haliloğlu Güngüneş de mal ticaretinin yanı sıra Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe sahip olduğu tecrübeye dikkati çekerek, Türkiye'deki uluslararası çapta rekabetçi firmaların Sarawak'ta özellikle sosyal konut ve alt yapı projelerini üstlenebileceğini söyledi.

Görüşmeler, karşılıklı hediyeleşmeyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuala Lumpur Malezya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title